Mitt beste frø- og nøttebrød

(Scroll for English)

1_nøttebrød

Dette glutenfrie brødet er fullspekket med nøtter og frø, og er perfekt både for glutenallergikere og ikke-glutenallergikere. 🙂 Det smaker knallgodt med god ost på, og passer godt både som frokost, lunch, eller som en sunnere snack mellom måltidene. Hvis du er smart fryser du ned brødet i skiver, så er du kun minutter fra et sunt energipåfyll anytime!

Du trenger:

  • 5 egg
  • 100 g mandler
  • 50 g valnøtter
  • 50 g cashewnøtter
  • 100 g solsikkekjerner
  • 100 g gresskarkjerner
  • 100 g linfrø
  • 100 g tørkede tranebær eller tørkede blåbær
  • 1/2 ts salt
  • 50 ml (ca. 3 ss) smeltet kokosolje, eller olivenolje

Ha eggene i en stor miksebolle og visp dem godt. Tilsett resten av ingrediensene og bland alt grundig sammen. Sett bollen i kjøleskapet og la blandingen stå og trekke en times tid.

I mellomtiden forvarmer du ovnen til 180C. Legg også bakepapir i en brødform (ca. 10 x 25-30 cm).

Hell blandingen over i brødformen, og stek den på midterste rille i 1 time. Avkjøl brødet helt før du skjærer det opp i skiver. Det smaker helt fantastisk med god ost, og kanskje litt syltetøy…

Tips: skjær opp brødet i skiver, og frys det med et ark mellomleggspapir mellom annenhver skive. Da kan du kjapt og enkelt ta opp et par (eller flere) skiver når du trenger.

Inspirasjonen til denne oppskriften fikk jeg i denne boken. 🙂

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat («mariasaltogsott») og Instagram!

2_nøttebrød

English

You’ll need:

  • 5 eggs
  • 100 g almonds
  • 50 g walnuts
  • 50 g cashews
  • 100 g sunflower seeds
  • 100 g pumpkin seeds
  • 100 g crushed linseeds
  • 100 g dried cranberries or blueberries
  • 1/2 tsp salt
  • 50 ml (ca. 3 ss) coconut oil, melted

Put the eggs in a mixing bowl and whisk well with a balloon whisk. Add teh remaining ingredients and mix well. Place the bowl in the fridge for about an hour.

In the meantime, preheat oven to 180C / 350F. Line a loaf tin (about 10 x 25-30 cm) with baking parchment.

Tip the mixture into the lines tin, level the surface and bake on the middle rack for about 1 hour. Let cool completely before cutting into slices. Delicious with some really nice cheese and a litte jam…

Tip: freeze in slices, separated by a piece of baking parchment. That way you can thaw just the amount you need in minutes. 🙂

I got the inspiration for this recipe from this book. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *