Frokost på pinne

(Scroll for English.)

Frokost på pinne_1

Jepp, dette er kanskje sommerens friskeste og enkleste frokost. Yogurt, müsli og friske bær – hva kan være bedre en varm sommermorgen!? Lag flere om gangen, så har du alltid en kjapp frokostpinne for hånden, de holder seg nemlig godt i fryseren i mange dager. Ispinnene er også perfekte som et lite mellommåltid, snack eller rett og slett som dessert.

Jeg har ikke angitt mengder i denne oppskriften, rett og slett fordi alle ispinne-former er ulike, og fordi her er det smak og behag som gjelder. Noen foretrekker mer yoghurt enn bær, noen vil ha mer bær enn yoghurt. Sødme styrer du også selv; synes du at kombinasjonen gresk yoghurt og bær er søtt nok, så gå for det! Eller er du som meg, som gjerne vil ha det litt søtere, bruk f.eks. vaniljeyoghurt eller annen søtet yoghurt du liker.

Frokost på pinne_4Frokost på pinne_5

Du trenger:

  • Yoghurt
  • Friske bær, hele eller most med en gaffel (jeg brukte moste bjørnebær og bringebær her)
  • Müsli

Finn fram en ispinneform. (Her valgte jeg forøvrig å bruke vanlige ispinner av tre, istedenfor de av plast som hører til formene.)

Bruk en skje, og legg yoghurt og bær lagvis til formene er fylt nesten helt opp. Når det gjelder yoghurt, så bruk den du liker best. Mange elsker gresk yogurt, da blir jo isen litt sunnere også, men for å være helt ærlig, så synes jeg personlig at det blir for syrlig. Jeg brukte søtet vaniljeyoghurt her.

Dryss litt müsli på toppen, sett i pinner og frys i minst 5-6 timer. Nytes som frokost, som dessert eller som et forfriskende mellommåltid!

Frokost på pinne_3

Ser det ikke godt ut!? Hvis temperaturen holder seg så høy i sommer, blir nok denne en slager hos oss. 🙂

Inspirasjonen til «frokost på pinne» fikk jeg i Sif Orellanas nyeste bok. 🙂

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat («mariasaltogsott») og Instagram!

Frokost på pinne_1

English:

You’ll need:

  • Yogurt of your choice
  • Fresh berries, crushed or left whole (I used crushed blackberries and raspberries)
  • Müsli

Bring out your ice lolly moulds. Using a spoon, layer up the yogurt and berries into the moulds. When it comes to the yogurt, use whichever you like best. I know lots of people love Greek yogurt, but personally I need my yogurt a bit more on the sweet side… I used sweetened vanilla yogurt here.

Sprinkle with müsli, insert the sticks and freeze for at least 5-6 hours. Enjoy for breakfast, or as a refreshing snack or even dessert!

Sif Orellana’s latest book gave me the inspiration for this recipe. 🙂

-Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *