Hvit sjokoladebark med matcha

1_matcha sjok

En av de som inspirerer meg mest for tiden, er den danske matskribenten, fotografen og kokebokforfatteren Sif Orellana. Hun har nettopp kommet ut med en ny bok som heter «Sunde slikmunde», eller «Sunne søtmomser» som vi kanskje ville sagt på norsk. Der har hun, i samarbeid med sin sønn Noah på 12 år, samlet sine beste oppskrifter på litt sunnere søtsaker. Det er ikke kalorier og karbohydrater som er greia her, men at ingrediensene er naturlige, og at man bruker andre ingredienser i stedet for sukker, hvitt mel, osv. Boken er kjempefin og virkelig inspirerende, og hvis du vil ta en nærmere titt kan du gjøre det her eller her.

Denne sjokoladebarken med matcha fanget min interesse med en gang jeg så den. Jeg vet ikke om det var fargene, smakene, eller det faktum at jeg tilfeldigvis hadde matcha-pulver i skapet, men i dag måtte jeg bare. Oppskriften under er bittelitt endret, men etter smaken å dømme kan det ikke ha spilt på stor rolle, for denne var helt himmelsk. Også er det jo godt å vite at matcha er stappfullt av antioksidanter og vitaminer! 😉

Matcha_te

3_matcha sjok

Du trenger:

(Ca. 12 biter)

  • 200 g hvit sjokolade
  • 1 ts pulverisert matcha-te + ekstra til dryss (fåes hos helsekost)
  • 2 ss hakkede pistasjenøtter (eller andre nøtter)
  • 1-2 ss frysetørrede bringebær (f.eks. fra Dr. Oetker, finnes bl.a. hos Meny), eller annen type tørkede bær

Smelt sjokoladen over et vannbad, eventuelt i mikrobølgeovnen. (Hvis du bruker mikro – kjør 30-40 sekunder om gangen, og rør godt før du kjører nye 30-40 sekunder. Dette for å unngå at sjokoladen brenner seg.)

Rør inn 1 ts pulverisert matcha-te, og hell blandingen utover et ark bakepapir. Bre den utover ettersom hvor tykk eller tynn du vil ha sjokoladebarken. Dryss over nøtter og tørkede bær, og deretter et lite ekstra dryss med matchapulver. Sett det kaldt fram til «barken» stivner.

Skjær opp i biter og nyt!

Tips: Disse blir en kjempefin liten gave; legg biter av hvit sjokoladebark med matcha i cellofanposer og knyt med et fint bånd.

Ønsker dere en riktig fin helg!

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat («mariasaltogsott») og Instagram!

4_matchs sjok

English

You’ll need: (about 12 pcs)

  • 200 grams white chocolate
  • 1 tsp matcha powder
  • 2 tbsp pistachios, chopped
  • 1-2 tbsp freeze dried raspberries, or other dried berries

Melt the chocolate over a waterbath or in the micro wave oven. Stir in 1 tsp matcha powder, and pour onto a sheet of baking paper. Spread out to your preferred thickness. Sprinkle over the chopped nuts and dried berries, and dust with a little extra matcha powder. Chill until set. Cut or break into pieces and enjoy!

Tips: These make a beautiful present; fill a cellophane bag with white chocolate and matcha pieces and tie with a pretty ribbon.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *