Grove rundstykker med spelt

Grove rundstykker_5

Juhuu da var det endelig fredag! Jeg jobber som en gal for tiden med en altfor kort deadline, men heldigvis er det noe gøy jeg holder på med. Oppskrifter og bilder til en bok skal produseres – ikke «min» bok, men moro er det læll. Alle som har barn kommer definitivt til å legge merke til den når den kommer ut til høsten, spesielt siden den har å gjøre med en ny animasjonsfilm som kommer på kino. Jeg gleder meg stort, både til filmen og til boka! 😀

Men mat må jeg ha uansett, og grove rundstykker er alltid en slager her hjemme. Barna spiser alltid mer dersom det er nystekte rundstykker på bordet, og denne oppskriften med speltmel er enkel og gir gode rundstykker.

Finn fram:

Grove rundstykker med spelt

(18 stk.)

Det du trenger er:

  • 50 g smør
  • 5 dl melk
  • 1 pk. gjær, fersk eller tørr
  • 200 g fin sammalt spelt
  • 150 g grov sammalt spelt
  • 200-300 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • ½ dl melk, til pensling

Ha smør og melk i en liten kjele og sett den på middels varme til melken er varm og smøret er smeltet. Sett til side til blandingen er lunken (maks. 37°C). Hell den så over i en miksebolle og rør inn gjær. Tilsett mel og salt, og elt til deigen er smidig og elastisk. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve en times tid.

Del opp deigen i 18 omtrent like store deler. Trill rundstykker og sett dem utover et bakepapirkledd stekebrett. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la rundstykkene etterheve i ca. 30 minutter. Sett stekeovnen på 200°C.

Pensle rundstykkene med melk eller egg, og stek dem på midterste rille i ca. 15 minutter. Avkjøles på rist.

Tips: Hvis du vil, kan du lage brytebrød av rundstykkene ved å legge dem inntil hverandre i en smurt, ildfast form. Stekes på samme temperatur i ca. 20-25 minutter.

Jeg ønsker dere en strålende helg! 🙂

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram!

Grove rundstykker_4

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *