
Å lage en deilig og smaksrik biffsalat på et kvarter er slett ingen umulighet! Det meste av grønnsaker passer ypperlig her: broccoli, blomkål, squash, gulrot… you name it. Spisskål og paprika var det jeg hadde i kjøleskapet, bruk det du har liggende. Hvis du ikke er fan av sweet chili sauce, kan du for eksempel servere denne biffsalaten med soyasaus istedet. 🙂
Du trenger sånn omtrentlig:
(2 porsjoner – men mengdene kan lett dobles!)
- en liten skvett solsikkeolje
- Ca. 250 g biff, f.eks mørbrad
- 1/2 rødløk, skåret i tynne halvmåner
- 1/2 hode spisskål eller annen kål, skåret i strimler
- 1 paprika, skåret i strimler
- ferskpresset saft fra 1 lime
- en håndfull friske korianderblader
- sweet chilli sauce, etter smak
Varm opp olje i en stekepanne på høy varme, og stek biffen etter din smak. Jeg liker den nokså rå i midten, da bruker det å holde med ca. 2 minutter på hver side (avhengig av tykkelsen, selvsagt). Salte og pepre, og ha den over på en tallerken så lange.
Ha litt mer olje i stekepannen hvis nødvendig, og stek rødløk i et par minutter. Tilsett kål og paprika og stek det hele i 2-3 minutter til.
Ta stekepannen av varmen, og klem over juice fra 1 lime. Bland godt og fordel på tallerkener. Skjær opp biffen i strimler og fordel den på tallerkenene sammen med korianderbladene.
Server «salaten» med sweet chili sauce.
-Maria
P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat («mariasaltogsott») og Instagram!
