Sellerirotsuppe med bacon og ristede hasselnøtter

Sellerirotsuppe_2

Norske rotfrukter er fortsatt i sesong, så bruk rikelig av dem før vårens «nyheter» begynner å dukke opp i grønnsaksdisken! Sellerirot er rik på kalium og inneholder en del B- og C-vitaminer.

Supper som denne, altså en som er kjørt i blender til den blir helt smooth, synes jeg trenger noe sprøtt tilbehør. Det kan være godt brød med sprø skorpe, eller som her – ristede hasselnøtter og sprøstekt bacon. Sprøstekt chorizo er også utmerket «topping» til denne suppen, og kanskje litt finhakket chili, bruk det du liker best.

Jeg lager alltid dobbel porsjon av slike oppskrifter og fryser ned porsjoner i tomme rømmebeger eller andre plastbeholdere, de er helt supre å varme opp til dager man ikke orker å lage mat, eller til kvelder man ønsker litt ekstra påfyll.

Du trenger:

(ca 4 porsjoner)

  • olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 700-750 g sellerirot (ca 600 g renskåret vekt)
  • 2-3 melne poteter
  • ca 7-8 dl kylling- eller grønnsakskraft
  • en håndfull hasselnøtter
  • 50 g bacon, skåret i små biter
  • evt. litt finhakket bladpersille eller gressløk

Varm opp litt olivenolje i en kjele. Ha i finhakket løk og stek denne på middels varme i ca 5 minutter eller til den har myknet.

Skjær opp sellerirot og potet i jevnstore biter og ha dem oppi kjelen sammen med kylling- eller grønnsakskraften. Kok opp og la det koke til grønnsakene er møre, ca 15 minutter (tiden avhenger av størrelsen på bitene).

I mellomtiden rister du hasselnøttene i en tørr stekepanne til skallet begynner å løsne. Ha dem over på en fjl og grovhakk dem.

Sprøstek bacon og legg den på et stykke kjøkkenpapir.

Ta kjelen av plata og mos de møre grønnsakene med en stavmikser, gjør du dette rett i kjelen sparer du oppvask.. sånt er alltid en bonus, synes jeg! Varm opp igjen til den er kokende varm, smak til med salt og pepper. Synes du suppa er for tykk så tilsett mer kraft eller vann.

Serveres i suppetallerkener eller skåler og dryss over bacon og ristede hasselnøtter, og evt. litt persille eller gressløk. Ha gjerne litt godt brød og smør ved siden av.

Sellerirotsuppe_1

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *