Hjemmelagede Oreos

Oreos

Alle elsker Oreos, men ikke alle elsker at de inneholder palmeolje. Løsningen er enkel: lag dem selv. Det eneste problemet er at disse er MINST like avhengighetsdannende som den kjøpte varianten… Heldigvis er helgen rett rundt hjørnet! 😀

(Oppskriften er hentet fra denne boken, men mengdene til fyllet er endret og framgangsmåten er i mine ord.)

Du trenger:

(ca. 25 “Oreos”)

  • 170 g hvetemel
  • 90 g kakao
  • 1 ts natron
  • 1/4 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 140 g smør, romtemperert
  • 320 g sukker + litt ekstra til dryss
  • 1 stort egg

Fyll:

  • 175 g smør, romtemperert
  • ca. 350 g melis
  • 1 ss vaniljeekstrakt

Sett ovnen på 190 C og gjør klar tre stekebrett med bakepapir.

Selve cookiene: sikt sammen mel, kakao, natron, bakepulver og salt i en bolle.

Ha smør og sukker i en mikserbolle og miks dette til det blir lyst og luftig, ca 5 minutter. Tilsett egget og miks til det er godt blandet inn.

Mens du mikser på lav hastighet tilsettes det tørre, litt om gangen, helt til alt er godt blandet inn og du har en nokså fast røre/deig.

Bruk to teskjeer (eller en liten iskremskje/melonskje) og legg små kuler av deigen på stekebrettene. Dryss litt sukker over deigkulene og bruk så et vanlig vannglass for å presse dem litt flatere, de skal bli ca 1/2 cm tykke.

Stek dem midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøles på rist.

Fyllet: ha smøret i en mikserbolle og miks til det blir lyst og luftig, bruk enten en kjøkkenmaskin med beaterblade eller en vanlig håndmikser. Tilsett melis litt og litt mens du mikser, vanilje til slutt. Miks minst 2 minutter til nå slik at fyllet blir skikkelig luftig.

Når cookiene er avkjølte kan du ha fyll på halvparten av dem, dette er enklest og raskest om man bruker en sprøytepose, men man kan like gjerne bruke en kniv. Finn en cookie uten fyll som er like stor og sett den på toppen, klem litt sammen slik at fyllet kommer ut til kantene.

That’s it! Hjemmelagede Oreos, uten palmeolje, men med like avhengighetsdannende smak…

Oreos2

Recipe in English:

(The recipe is originally from this book, but the amounts for the filling are slightly altered, and the instructions are in my own words.)

(Yield: 25 “Oreos”)

  • 170 g plain flour
  • 90 g cocoa powder
  • 1 tsp bicarbonate of soda
  • 1/4 tsp baking powder
  • 1/4 tsp salt
  • 140 g butter, softened
  • 320 g caster sugar + extra for sprinkling
  • 1 large egg

Filling:

  • 175 g butter, softened
  • approx. 350 g powdered sugar
  • 1 tbsp vanilla extract

Preheat the oven to 190 C (375 F). Line three baking trays with baking paper.

For the cookies: sift the flour, cocoa, bicarb, baking powder and salt into a bowl. Mix the butter and sugar until light anf fluffy. Add the egg and beat until just incorporated. Add the dry ingredients gradually until the dough is quite firm.

Use two teaspoons or a very small ice cream scoop to make small mounds of dough, arrange on the baking trays. Sprinkle with a little sugar and use the bottom of a glass to flatten the mounds until approx. 1/2 cm thick. Bake for 10 minutes and transfer to a wire rack to cool.

The filling: beat the butter until very light and fluffy. Add the powdered sugar little by little, then add the vanilla extract. Beat for another 2 minutes.

Assemble the cookies by piping or spreading some of he filling onto half of the cookies, then pair with the un-filled ones. Ta-dah! 

Oreos_med kaffe på bøker2

Write a comment

Your email address will not be published.