
Skal det være godt, så skal det være godt. Jeg kan garantere at du får tilfredsstilt din sjokoladehunger med disse minisjokoladekakene med sjokoladebiter og dekket med sjokoladefudgesaus… De er superenkle å lage, og kan gjerne lages en stund i forveien hvis det er mer praktisk for deg. Kakene kan lunkes i ovnen rett før servering, og sausen kan kjøres noen sekunder i microovnen. Det er jo tross alt lille-lørdag i dag…

Du trenger:
(4 porsjoner)
Kakene:
- 85 g smør, romtemperert
- 85 g lyst brunt sukker
- 2 store egg
- 65 g hvetemel
- 20 g kakaopulver
- 1 1/2 ts bakepulver
- 50 g sjokolade, hakket
Sjokoladefudgesaus:
- 100 g sjokolade
- 4 ss lyst brunt sukker
- 2 ss lys sirup
- 20 g smør
- 2 dl fløte
Sett ovnen på 180 C. Smør innsiden av 4 små porsjonsformer som rommer ca 2 dl hver. Det er viktig å smøre dem godt, ellers blir det vanskelig å få ut kakene etter at de er stekt.
Kakene: ha smør og sukker i en bolle og visp godt til det blir lyst og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen.
Sikt inn hvetemel, kakaopulver og bakepulver og visp bare til alt er godt blandet inn, ikke visp mer enn nødvendig. Rør inn den hakkede sjokoladen med en skje eller slikkepott.
Fordel røren i de 4 formene, de skal bli ca halvfulle. Sett dem i den forvarmede ovnen og stek i ca 20 minutter. Avkjøl kakene litt slik at de blir lunkne før servering.
I mellomtiden lages sjokoladefudgesausen: ha alle ingrediensene i en liten kasserolle og varm opp på lav/middels varme til alt er smeltet. Rør godt slik at du får en blank og jevn saus.
Hvelv ut kakene og servér dem med sjokoladefudgesausen. servér evt med et dryss hvit sjokolade, noen friske bær eller en kule vaniljeis.
Enjoy!
