Linsesuppe med kastanjer

Linsesuppe_1

Etter mandagens sjokoladekake føltes det riktig å kompensere litt med en sunn middag, og denne suppen er i tillegg enkel og rask å lage. Hvis du legger linsene i en bolle med kaldt vann over natten forkortes koketiden, så det kan jo være noe å tenke på dersom du vil ha maten på bordet så raskt som mulig. Hvis du liker supper med litt tyggemotstand så bare la vær å kjør den i blenderen til slutt, men hos meg er blenderen uunnværlig dersom jeg skal få ungene til å smake. For meg er dette «comfort food» av den sunnere typen! 🙂

Du trenger:

(3-4 porsjoner)

  • 2 ss olivenolje
  • 1 liten løk, finhakket
  • 1 selleristang, finhakket
  • 1 stor gulrot, finhakket
  • 200 g røde linser, skyllet og avrent
  • ca 1 liter kylling- eller grønnsakskraft, varm
  • evt. 200 g ferdigkokte kastanjenøtter på boks (jeg bruker å få tak i dette på Meny, av merket Clément Faugier)

Varm olje i en kasserolle og ha i løk, selleri og gulrot. Stek dette på middels varme til grønnsakene har myknet, ca 7-8 minutter.

Ha i linsene og rør litt før du heller i kraften. Kok opp og skru så ned varmen slik at det bare småputrer litt, sett på lokk og kok til linsene er møre. Tiden kommer litt an på linsene du bruker, og om de har ligget i bløt først, men ca 30 minutter. Hvis du også bruker kastanjer, tilsett dem nå og kok i 5-10 minutter til.

Kjør suppen i en blender til den blir helt silkemyk, dette må nok gjøres i to omganger. Ha den tilbake i kjelen, smak til med salt og pepper og varm opp til kokepunktet før suppen serveres. Ha gjerne på litt hakket persille og chilli, eller hvorfor ikke litt sprøstekt bacon eller chorizo.

Vel bekomme!

P.S. Følg meg gjerne på facebook og instagram. 🙂

Linsesuppe_2

Follow my blog with Bloglovin!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *