Sjokoladekake for voksne

Sjokomandelkake_5

Livet er for kort til at sjokolade er forbeholdt lørdager. Alle elsker en dose sjokolade, og hva er vel bedre enn en skikkelig sjokoladekake? Denne er for de voksne, med mye mørk sjokolade og et hint av børst. (Se tips under om du vi gjøre den mer barnevennlig.) Den krever en kopp kaffe ved siden av om du er voksen, eller et glass iskald melk om du er i det barnslige hjørnet. Jeg kan også nevne at kaken er glutenfri, så den kan serveres til dem med cøliaki.

Hva venter du på!?

Sjokomandelkake_6

Du trenger:

  • 200 g smør + ekstra til smøring av kakeformen
  • 200 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold), i biter
  • 150 g malte mandler
  • 6 egg, separerert i plomme og hvite
  • 175 g sukker
  • 1/2 dl likør, f.eks. Amaretto, Grand Marnier, Cointreau, Tia Maria, eller cherry/portvin

Ganache/glasur:

  • 100 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold), i biter
  • 100 g mørk kokesjokolade, f.eks Dronningsjokolade, i biter
  • 1 dl kremfløte
  • mandelflak, til pynt

Gjør klar en rundt kakeform, ca 23 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen og smør sidene.

Forvarm ovnen til 180 C.

Kaken: smelt smør og sjokolade i en kasserolle på svak varme. Rør inn malte mandler og sett kasserollen til side så lenge.

Ha eggehvitene i en bolle og visp dem helt stive. Du skal kunne snu bollen opp-ned uten at noe renner ut.

Ha eggeplommene og sukkeret i en annen bolle og visp til blandingen blir blek og luftig, ca 5 minutter. Hell i sjokoladeblandingen og likør og bland godt.

Rør inn en skje med de stivpiskede eggehvitene for å gjøre røren litt mer luftig, deretter vender man forsiktig inn resten av eggehvitene mens man prøver å beholde så mye luft som mulig. Det beste er å bruke en stor metallskje til dette.

Hell røren over i den smurte kakeformen og sett den inn i midten av ovnen i ca 35-40 minutter. La kaken avkjøles i formen i en halvtimes tid før du tar den ut og avkjøler videre på en rist.

Ganache/glasur: smelt sjokoladen over et vannbad. Det vil si at man har sjokoladen over i en bolle som tåler varme, og setter den over en liten kjele med litt kokende vann. Bunnen av bollen skal helst ikke komme i kontakt med det kokende vannet. Skru av plata og sett den smeltede sjokoladen til side i 5 minutter, deretter røres kremfløten inn. La den avkjøles før du brer den over toppen av kaken. Pynt gjerne med mandelflak eller annen pynt.

Tips: hvis du vil lage denne kaken mindre “voksen” så bruk vanlig kokesjokolade istedet for mørk sjokolade med 70% kakaoinnhold, og bruk melk eller kremfløte istedet for likøren.

Denne kaken er glutenfri, så den kan serveres til de som har cøliaki. Enjoy!

Følg meg gjerne på facebook og instagram. 🙂

-Maria

P.S. Hvis du liker denne oppskriften blir jeg veldig glad om du trykker “liker” nederst på siden. 🙂

Sjokomandelkake_1

Follow my blog with Bloglovin

Write a comment

Your email address will not be published.