Sunnere sjokoladefudge

Sunn fudge_!

Tro det den som kan, men denne deilige sjokoladefudgen er faktisk bra for deg! Den har en fantastisk fudgy konsistens og utrolig god smak, noe jeg nesten trodde var for godt til å være sant, ingrediensene tatt i betraktning. De inneholder kokosolje som er sagt å ha flere helsefordeler, agavesirup istedet for hvitt sukker, tahini som er fullt av vitaminer og mineraler i tillegg til et høyt innhold av proteiner, og rå kakaobiter som gir en herlig «crunch». Jeg er vanligvis ikke veldig opptatt av «raw foods» eller helsekost generelt, men når man er veldig glad i søtt er det jo alltid hyggelig å oppdage søtsaker som ikke utelukkende er fy-fy.

Servér til kaffen etter middagen, eller som en søt (men sunn) snack når du trenger et energiløft. Men være obs – det er vanskelig å bare ta én…

Værsågod!

Du trenger:

  • 3 ss kokosolje
  • 1 dl agavesirup eller daddelsirup
  • 300 g tahini (sesampasta)
  • en klype salt
  • 2 ss kakaopulver
  • 1-2 ts instant espressopulver
  • 2 ts vaniljepasta eller -ekstrakt
  • 3 ss rå kakaobiter (cacao nibs)
  • evt. litt flaksalt

Smelt kokosolje i en kasserolle på lav varme. Tilsett agavesirup, tahini, en klype salt, kakaopulver, espressopulver, vanilje og kakaobiter og bland godt.

Hell blandingen over i en liten boks med plastfolie eller bakepapir, f.eks en matboks el.l. Dryss over litt ekstra flaksalt om du vil og sett boksen i fryseren i minst 4 timer, eller over natten.

Ta denne deilige sjokoladefudgen ut av fryseren, skjær den opp i munnfullstore biter og nyt!

NB: oppbevar fudgen i fryseren, den vil mykne etter kort tid ute i romtemperatur. Faktisk så er konsistensen på sitt mest perfekte rett fra fryseren!

P.S. Følg meg gjerne på facebook og instagram. 🙂

Sunn fudge_2

Følg meg også gjerne på Bloglovin!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *