Red velvet crinkle cookies

Red velvet kake og red velvet cupcakes er nokså kjent her til lands, det er egentlig såkalte “Crinkle cookies” også, men da som rene sjokoladekjeks.
Jeg så bilde av disse en gang jeg surfet andre matblogger, men noterte ikke oppskriften, så denne oppskriften er et resultat av litt prøving og feiling… Så nå har jeg gjort feilingen for deg, slik at du bare kan ta på deg forkleet og starte å bake 😉



Du trenger:
(ca. 16 cookies)

200 g hvetemel
6 ss kakaopulver (bakekakao)
1 ts bakepulver
1/4 ts natron
85 g mykt smør
140 g sukker
2 medium egg
1 ts vaniljeekstrakt eller 1 ss vaniljesukker
2 ts sitronsaft
1 ss rød konditorfarge (Iduns fungerer dårlig her, se om du finner Dr Oetker eller konditorfarge i pastaform)
100 g hvit sjokolade, grovhakket (kan utelates)
+ sukker og melis til rullingen (ca 1 dl av hver)

Sikt mel, kakaopulver, bakepulver og natron over i en bolle.
Ha mykt smør og sukker i en annen bolle, gjerne tilhørende en kjøkkenmaskin. Pisk godt til smør og sukker er lyst og luftig.
Ha i eggene, ett om gangen, mens du mixer.
Tilsett vanilje, sitronsaft og konditorfarge og mix til det bare akkurat er blandet inn.
Ha i hvit sjokolade og rør den inn med en slikkepott.


Dekk til bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i minst 2 timer, eller til deigen er fast nok til at det er mulig å trille kuler av den.

I mellomtiden setter du ovnen på 180 C.
Gjør klar to stekebrett med bakepapir.

Ha litt sukker i en skål, litt melis i en annen.
Bruk hendene og rull ut ca 15-16 kuler av deigen, rull hver kule i sukker og deretter i melis før de settes på stekebrett. Dette kan bli nokså klissete, det kan være en idé å smøre håndflatene med litt smør innimellom rullingen. Husk også å la det være litt mellomrom mellom hver siden de brer seg utover under stekingen.

Hvert brett stekes i midten av ovnen i ca 13-14 minutter. La cookiesene kjølne på brettet i noen minutter før du flytter dem over til en rist.

Write a comment

Your email address will not be published.