Rustikk spinatsuppe med chorizo og krutonger

Jeg elsker supper, spesielt på denne tiden av året. Dessverre er ikke alle familiemedlemmene like happy for suppe til middag, men jeg mener å ha hørt at det er den som lager middag som bestemmer menyen… Uansett, spinat får en rundere og mildere smak etter denne behandlingen og passer så godt sammen med den krydrede chorizoen. Vil du ha en enda mer mettende suppe så smuldre over litt feta også.

Du trenger:

(ca 4 porsjoner)
2 ss olivenolje
1 løk, hakket
1-2 hvitløksfedd, finhakket
1 purre, i skiver
1 stor potet, skrellet og skåret i terninger
1 liter kylling- eller grønnsakskraft
500 g spinat, grovhakket
100 g chorizo, skåret i småbiter
2 skiver brød (gjerne daggammelt surdeigsbrød)
evt. litt kremfløte

Varm olivenolje i en nokså stor kasserolle. Ha i løk, hvitløk og purre og stek dette på lav/medium varme til løken har myknet, ca 8-10 minutter. Ha i potetterningene og stek i et par minutter til.
Tøm kraften oppi kjelen og kok opp, la småkoke til potetbitene er møre, ca 5-10 minutter avhengig av størrelsen på bitene. Tilsett spinaten og rør litt rundt til den er falt sammen, et par minutter.Ha alt over i en blender og kjør maskinen til suppen er «smooth» og har fått en superfrisk grønnfarge. Dette må nok gjøres i to omganger. Alterativt kan du bruke en stavmixer.
Ha suppen over i kjelen igjen og varm opp, smak til med salt og pepper.Stek chorizobiter i en tørr stekepanne, ha dem over i en liten bolle el.l. La den rødbrune oljen være igjen i pannen når du lager «krutongene». Riv brødet opp i mindre biter og stek bitene i oljen fra chorizostekingen til de får farge og blir sprø.Servér den varme spinatsuppen i boller, ringle gjerne over litt kremfløte før du drysser over chorizo og de sprø brødbitene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *