Åpen sandwich med spirer, frø, honning og lun chèvre


Dette er egentlig ikke en oppskift, bare et forslag til en litt mer spennende lunch enn den gjennomsnittlige matpakken, eller en idé til en lett kveldsrett når man er litt småsulten og potetgullposen roper fra skapet.
Bytt ut chèvre med feta, halloumi eller annen ost om du vil, og bytt ut frøene med f.eks valnøtter om det frister mer.

Du trenger:
(per porsjon):
2 små brødskiver eller rundstykke, ristet
noen blader babyspinat
alfaalfa-spirer
3-4 skiver chèvreost
frø, f.eks solsikkefrø og gresskarkjerner
litt honning (den flytende typen)

Forvarm ovnen til 200 C, grill.
Legg skivene med chèvre på et stykke bakepapir og legg dette på et bakebrett på øverste rille. La osten stekes i noen få minutter, til overflaten begynner å boble litt og kantene får en gylden farge.
Ha det ristede brødet på en tallerken og dandér spinat, spirer og grillet chèvre på og rundt brødet. Dryss over frø og ringle over litt flytende honning.
Tada! En liten rett med masse smak.

Write a comment

Your email address will not be published.