Du trenger:
250 g hvetemel
1/2 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts malt ingefær
1 ts malt kanel
1/4 ts malt nellik
1 egg
100 g brunt sukker
1,5 dl melk
1/4 ts balsamicoeddik, eller rødvinseddik
6 ss vegetabilsk olje, f.eks solsikke
4 ss lys sirup
4 ss mørk sirup (bruk gjerne treacle eller molasses om du får tak i!)
Sett ovnen på 200 C, gjør klar et muffinsbrett med 12 papirformer.
Bland sammen mel, natron, bakepulver og krydder i en stor bolle.
I en stor mugge eller bolle, bland sammen egg, sukker, melk, eddik, olje og sirup. (Det enkleste her er å bruke samme måleskje for olje som for sirup og ta en skje olje innimellom, da «sklir» sirupen av skjeen istedet for å klisse seg fast.)
Ha de våte ingrediensene oppi melblandingen og rør bare akkurat nok til at alt er blandet.
Fordel mellom de 12 muffinsformene, det letteste er nesten å tømme siden røren er nokså rennende.
Sett i ovnen i ca 20 minutter, avkjøles på rist. |
SPennende oppskrift 🙂
Kan du si noe om holdbarhet?
De holder seg fint to-tre dager før de blir litt tørre, men når det er sagt så kan de fint fryses 🙂
Laga pepperkakemuffins i dag. Litt skuffa da det ikkje var peppersmak. Men var jo ikkje pepper i deigen .
Var det utegløymt, eller skal det ikkje være??
Hei! Selv om pepper er krydderet som har gitt navnet til pepperkakene, er det ikke så vanlig at dette tilsettes deigen. Gjør det selvsagt gjerne om du vil, men vær forsiktig med mengden. 🙂
Maria