Ha svisker, rosiner, smør, sukker, honning, likør, appelsinsaft og -skall, krydder og kakaopulver oppi en stor kjele, kok opp under svak varme. Rør litt med jevne mellomrom.
Småkok blandingen i 10 minutter, sett kjelen til side og la dette avkjøles litt, ca en halvtime.
Nå kan du ha i eggene, hvetemel, malte mandler, bakepulver og natron, rør til alt er blandet.
Hell alt over i springformen, sett i ovnen i ca 1 time og 50 minutter. Da skal kaken kjennes fast ut når man presser litt ned med fingeren, og den skal ha en litt blank overflate.
Avkjøles på rist, fortsatt i formen. Når kaken er avkjølt kan den tas ut og dekoreres etter ønske.
Jeg synes det passer med litt bling på denne tiden av året, så kjører på med gullstjerner og spiselig glitter…
Merry Christmas! |
Mye fin inspirasjon! Tusen takk for det – og tillykke med høytiden!
Takk for det! Håper du får en fin julefeiring 🙂
Maria