Suppe med smak av jul

Her kommer en rødglødende suppe som passer perfekt rundt disse tider, både når det kommer til smak og utseende. Servér den som en varmende lunch, eller hvorfor ikke som forrett?
Førjulstiden er litt ektra travel for meg i år, så hvis det er litt roligere enn normalt her på bloggen så er det en grunn til det. Alle som er lærere vet at desember er travel, rettebunkene hoper seg opp og det er avslutninger og tilstelninger i alle former og varianter, både for meg og for barna. I tillegg så skal vi flytte rett over nyttår, så heimen er i ferd med å bli pakket ned midt i førjulsstria. I stedet for «hvor er buksa mi? hvor er skjorta mi?» så er det «hvor er mixmasteren? hvor er muffinsformene?».
Jeg satser alt på å komme raskt i gjenge igjen utpå nyåret, gleder meg til å sette i gang på mitt nye kjøkken – juhuu! 😀

Du trenger:

(4 porsjoner)
500 g rå rødbeter (ca 3 stk)
1 rødløk
olivenolje
100 g tranebær (ferske eller frosne)
juice av en hel og finrevet skall av 1/2 appelsin
en klype malt nellik
1 liter grønnsakskraft
evt. rømme, crème fraîche eller fløte til serveringSkrell rødbetene og grovhakk dem, gjør det sammen med løken. Ha alt dette i en food processor og kjør motoren til det er veldig finhakket.
Ha en liten skvett olivenolje i en stor kjele, sett på lav/medium varme og ha i rødbete/løkblandingen. Rør rundt med jevne mellomrom i ca 10 minutter, da skal alt ha myknet betraktelig.
Ha oppi tranebær, appelsinjuice og -skall og malt nellik, rør rundt og tilsett grønnsakskraften.
Kok opp, sett lokk på kjelen og skru ned varmen så det koker forsiktig. La dette koke i ca 45 minutter.
Nå kjøres blandingen i en blender, eller bruk en stavmixer om du vil, og kjør til suppen er jevn og silkemyk. (Du bør nok gjøre dette i to omganger hvis du vil unngå rødlilla vegger på kjøkkenet.)
Smak til med salt og pepper, servér med en spiseskje rømme/crème fraîche eller fløte, om du vil.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *