Søte kjeks med lavendel og appelsin(Lavender and orange biscuits)

Søte småkaker/kjeks for å akkompagnere te- eller kaffekoppen. Jeg laget disse sammen med min lille Edvin (snart 4) som elsket å prøvesmake deigen mens vi kjevlet og stakk ut kjeksene.. 🙂 
Hvis du ikke får tak i tørket lavendel så bare dropp det – de blir gode uansett.


Lovely little biscuits to go with your cuppa. I made these with my Edvin (soon to be 4 years old) and he enjoyed sampling the dough whilst rolling it out and cutting out the biscuits.. 🙂
If you can’t get hold of dried lavender, just leave it out – they’ll be lovely anyway.
Du trenger:
(ca 20 små kjeks)
100 g smør, mykt/romtemperert
150 g hvetemel
60 g sukker
revet skall av 1 appelsin
1/2-1 ts tørket lavendel, knust
1 ts vaniljesukker eller ekstrakt


Bland sammen alle ingrediensene slik at du får en fin deig. Pakk den inn i plastfolie og legg i kjøleskapet i ca en halvtime. (Evt. lag deigen dagen før og la den ligge der over natten.)
Sett ovnen på 180 C og gjør klar et stekebrett med bakepapir.
Kjevle ut deigen på en lett melet overflate og stikk ut kjeks med en pepperkakeform eller et glass.
Legg dem over på stekebrettet og stek i ca 10 minutter, eller til de har fått litt gyllen farge rundt kantene.
Avkjøles på rist, oppbevares i tett boks eller pose (kan evt. fryses).




You’ll need:
(approx 20 small biscuits)
100 grams butter, softened
150 grams plain flour
60 grams sugar
grated zest from 1 orange
1/2-1 tsp dried lavender, crushed
1 tsp vanilla extract



In a bowl, mix all the ingredients until the dough comes together. Wrap in foil and chill in the fridge for about half an hour. (Or make the dough the day before and chill overnight.)
Preheat oven to 180 C and line a baking tray with baking paper.
Roll out on a lightly floured surface, cut out cookies using a cookie cutter or a glass.
Place onto the baking tray and bake for about 10 minutes, or until slightly golden around the edges.
Transfer to a wire rack to cool.
Store in an airtight tin (or plastic bag), or freeze.

Write a comment

Your email address will not be published.