Paella med kylling, sopp og safran(Chicken, mushroom and saffron paella)

Paella bruker å gi meg litt sommerfølelse, kanskje det har å gjøre med at jeg ser for meg solfylte spanske strender her jeg sitter i kalde Norge. Vel, jeg bare gjør det jeg kan for å komme meg gjennom disse vintermånedene.
Du kan gjøre denne retten vegetarisk om du vil; bytt ut kyllingkraft med grønnsakskraft og utelat kyllingen. Du kunne heller bruke litt ekstra sopp og/eller f.eks grønn squash og paprikabiter istedet.

There’s something so summery about paella, I suppose it has to do with the fact that I picture sunny, Spanish beaches while I’m up here in winter wonderland Norway. Well I do whatever I have to do to survive these winter months.
For a vegetarian paella, replace the chicken stock with vegetable stock and omit the chicken. You could add some extra mushrooms and/or some chopped zucchini or peppers.

Du trenger:
(4 porsjoner)
olivenolje
1 løk, finhakket
1/2 stor fenikkel, skåret i skiver
ca 250 g sopp, f.eks østerssopp eller kantareller
1 hvitløksfedd, finhakket
2 kyllingbryst, i biter
350 g paellaris
 (fåes i velassorterte matforretninger, eller hos Gourmetpikene.no) 
ca 8 dl kyllingkraft, varm
en klype safran
1 boks (400g) limabønner, skyllet og avrente
en håndfull grønne erter, frosne

Ha en skvett olivenolje i en stor stekepanne, sautépanne el.l. (Har du tilfeldigvis en paella-panne i kjøkkenskapet så bruker du jo selvsagt den!) Varm opp og ha i løk og fenikkel, stek på lav/middels varme i 3-4 minutter.
Ha i sopp og hvitløk og skru opp varmen litt, stek til soppen begynner å gi fra seg væske og denne begynner å fordampe.
Skyv løk- og soppmix’en til kanten av stekepannen og ha i kyllingbiter. Stek kyllingen i et par minutter.
Rør inn ris, saffran, bønner og erter, hell så over den varme kyllingkraften.
Kok opp og kok på lav varme i ca 15 minutter uten å røre.
Ta stekepannen av plata og dekk den med et rent kjøkkenhåndkle, la paellaen “hvile” ca 5 minutter.
Smak til med salt og pepper og servér!






You’ll need:
(4 servings)
olive oil
1 onion, finely chopped
1/2 large fennel bulb, sliced
about 250 grams mushrooms, such as oyster or chanterelles

1 garlic clove, finely chopped
2 chicken breasts, cut into pieces
350 grams paella rice
abot 800 ml chicken stock, hot
pinch of saffron 
1 tin (400 g) lima beans or butter beans, drained and rinced
handful green peas, frozen


Heat a splash of olive oil in a large(ish) frying pan, sauté pan or similar. (If you by any chance have a paella pan lurking in your cupboard you’ll use that, of course!) Add the onion and the fennel to the pan, cook on low/medium heat for 3-4 minutes.
Add the mushrooms and garlic, turn up the heat slightly and cook until the juices start to run, then cook to evaporate the juices.
Push the onion and mushroom mixture to one side, then add the chicken pieces and fry for a couple of minutes.
Stir in the rice, saffron, beans and peas, pour over the hot stock.
Bring to a simmer and cook gently (low heat) for 15 minutes without stirring.
Remove from the heat and cover the pan with a clean kitchen towel. Leave to sit for about 5 minutes.
Season to taste, and serve!

3 Comments

  1. Helene Olsen

    ÅHh, dette fikk jeg lyst på! Så supergodt ut.
    Men: kan man bruke vanlig ris? fullkornsris f.eks, eller må man bruke paella ris?

  2. Det så godt ut, Maria! Tror det må testes i løpet av helgen! Klem fra Anne

  3. Helene – det blir ikke det samme med vanlig ris, men det kan godt hende at det blir bra likevel 😉 Du kan evt. prøve risottoris (arborio) som er ganske greit å få tak i.

    Anne – paella er jo mye mer lettvint enn risotto, trenger ikke å røre underveis – bare la den stå og fikse seg selv mens du løper rundt etter barn 😉 Ha en fin helg alle 5 🙂

Write a comment

Your email address will not be published.