Bønnegryte med bacon(Bean and bacon stew)

Det er blitt søndagskveld og en ny uke står for tur. Mange av dere har kanskje vinterferie, og for noen betyr det mer tid på kjøkkenet, mens for andre betyr det at man ønsker mer tid ute og mindre tid på kjøkkenet… Uansett hva som gjelder for deg så er dette genial hverdagsmat; enkel, rask og billig. Her kan du også variere ingrediensene etter hva du har tilgjengelig, skinke, kylling eller andre kjøttrester fra gårsdagens middag. 


Tomorrow most Norwegian students and teachers start their winter break. For some people this means they can spend more time in the kitchen, for others it means they want to spend more time outside (skiing) and as little time as possible in the kitchen… Whichever category you’re in, this is a great weekday meal; quick, easy and inexpensive. You can vary the ingredients to suit the contents of your cupboard/fridge, use ham, chicken or leftover meat from yesterday’s dinner.




Du trenger:
(4 personer, men oppskriften kan lett halveres om dere er to)
150 g bacon, i biter
1 løk, finhakket
1/4 rødkål, skåret i tynne strimler
2 hvitløksfedd, finhakket eller presset
8 dl kyllingkraft, varm
2 bokser bønner (2x400g), f.eks limabønner eller cannellini, skyllet og avrent
1 ss mørk sirup
salt og pepper
litt hakket bladpersille eller basilikum, til pynt


Stek baconet på middels/høy varme i en kasserolle til det blir sprøtt.
Ha i løk og rødløk og stek dette i noen minutter før du har i hvitløk, bønner, mørk sirup og kraft.
Småkok i 15-20 minutter til rødkålen begynner å bli mør.
Smak til med salt og pepper og rør inn bladpersille/basilikum.
Servér med godt brød.




You’ll need:
(4 servings, but the recipe can easily be halved if you’re 2)
150 grams bacon, cut into small pieces
1 onion, finely chopped
1/4 red cabbage, finely shredded
2 garlic cloves, finely chopped or crushed
800 ml chicken stock, hot
2 tins (2x400g) beans, such as butter beans or cannellini, drained and rinsed
1 tbsp black treacle 
salt and pepper
small bunch flatleaf parsley or basil, chopped


Heat a casserole over a medium heat, then fry the bacon until it’s crisp.
Add the onion and red cabbage and fry for a few minutes, then add the garlic, beans, treacle and stock.
Bring to the boil, then simmer for 15-20 minutes until the cabbage is tender.
Season to taste, stir in the chopped parsley/basil.
Serve with some nice, crusty bread.

Pin It

Write a comment

Your email address will not be published.