Kylling med yoghurtdressing og tomatsalsa(Chicken w/yoghurt dressing and a tomato salsa)



Denne retten ble til da jeg raidet kjøkkenet for å få brukt opp ditt og datt som gikk på siste verset: en dæsj matyoghurt som var en dag over best-før datoen, en slapp basilikumplante, og noen overmodne tomater. Jeg er stor motstander av å kaste mat, men hvis jeg planlegger noen dager fram i tid og i tillegg bruker fantasien litt så blir det svært lite svinn i kjøkkenøkonomien 🙂


This dish was “invented” after a fridge/kitchen clean-up; half a tub of Greek yoghurt (a day past its best before date), a pot of drooping stalks of basil and a couple over-ripe tomatoes. Throwing food in the bin is something I don’t do very often, it’s actually one of the things I absolutely hate. But if I plan ahead there’s hardly any waste 🙂




Du trenger:
(2 personer)
2 kyllingfileter
1 hvitløksfedd, presset
2 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik
1 ss honning (den flytende typen)
salt og pepper

Yoghurtdressing:
1,5 dl matyoghurt, eller den greske/tyrkiske varianten
1/2 hvitløksfedd, presset
1 ss honning, den flytende typen
2 ss hakkede basilikumblader
salt og pepper

Tomatsalsa:
3 modne tomater
1/4 rødløk, finhakket
1 ss hakkede basilikumblader
1 ss olivenolje
2 ts balsamicoeddik

Kylling:
Legg kyllingiletene i en ren plastpose. Bland sammen de øvrige ingrediensene til kyllingen; presset hvitløk, olivenolje, balsamico, honning og litt salt og pepper. Ha denne blandingen oppi sammen med kyllingen, lukk posen og sett den i kjøleskapet en stund. (10 minutter er ok, men dette kan også gjøres dagen i forveien.)
Stek kyllingfiletene i en grillstekepanne om du har, eller bruk en vanlig stekepanne. Stekes på middels varme til de er gjennomstekte, ca 8-10 minutter på hver side (tiden avhenger av tykkelsen).
I mellomtiden lager du yoghurtdressing og tomatsalsa.
Yoghurtdressing:
Rør inn hvitløk, honning og basilikum i yoghurten, salte og pepre litt.
Tomatsalsa:
Del tomatene i fire “båter” og fjern frøene/den våte kjernen. Skjær båtene opp i biter og ha over i en liten bolle. Tilsett finhakket rødløk, basilikum, olivenolje og balsamico, og bland godt.
Servér kyllingfilet med yoghurtdressing og tomatsalsa 🙂





You’ll need:  (serves 2)
2 chicken breast fillets
1 garlic clove, minced
2 tbsp olive oil
1 tbsp balsamic vinegar
1 tbsp runny honey
salt and pepper

For the yoghurt dressing:
150 ml Greek yoghurt
1/2 garlic clove, minced
1 tbsp runny honey
2 tbsp chopped basil
salt and pepper

Tomato salsa:

3 ripe tomatoes
1/4 red onion, finely chopped

1 tbsp fresh basil, chopped
1 tbsp olive oil
2 tsp balsamico vinegar


Chicken:
Put the chicken into a clean plastic bag. Mix together the garlic, olive oil, balsamico, honey and a little salt and pepper. Pour this mixture into the bag with the chicken, close it and place in the fridge for a while. (10 minutes is ok, but you could also do this the day before.)
Place a frying pan or griddle pan on a medium heat, then fry the chicken until cooked through, about 8-10 minutes each side (depending on the size).
Meanwhile, make the yoghurt dressing and tomato salsa:Yoghurt dressing:
Stir the garlic, honey and basil into the yoghurt, season to taste.

Tomato salsa:
Quarter the tomatoes, deseed and roughly chop, then put into a small bowl.
Add the finely chopped red onion, basil, olive oil and balsamico vinegar, stir to mix.
Serve the chicken with the yoghurt dressing and tomato salsa 🙂

2 Comments

  1. That looks lovely and healthy Maria!

  2. Thank you Anna, the flavours are quite fresh 🙂

Write a comment

Your email address will not be published.