Denne retten ble til da jeg raidet kjøkkenet for å få brukt opp ditt og datt som gikk på siste verset: en dæsj matyoghurt som var en dag over best-før datoen, en slapp basilikumplante, og noen overmodne tomater. Jeg er stor motstander av å kaste mat, men hvis jeg planlegger noen dager fram i tid og i tillegg bruker fantasien litt så blir det svært lite svinn i kjøkkenøkonomien 🙂
This dish was «invented» after a fridge/kitchen clean-up; half a tub of Greek yoghurt (a day past its best before date), a pot of drooping stalks of basil and a couple over-ripe tomatoes. Throwing food in the bin is something I don’t do very often, it’s actually one of the things I absolutely hate. But if I plan ahead there’s hardly any waste 🙂
Du trenger: (2 personer) 2 kyllingfileter 1 hvitløksfedd, presset 2 ss olivenolje 1 ss balsamicoeddik 1 ss honning (den flytende typen) salt og pepper
Yoghurtdressing: 1,5 dl matyoghurt, eller den greske/tyrkiske varianten 1/2 hvitløksfedd, presset 1 ss honning, den flytende typen 2 ss hakkede basilikumblader salt og pepper
Tomatsalsa: 3 modne tomater 1/4 rødløk, finhakket 1 ss hakkede basilikumblader 1 ss olivenolje 2 ts balsamicoeddik
Kylling: Legg kyllingiletene i en ren plastpose. Bland sammen de øvrige ingrediensene til kyllingen; presset hvitløk, olivenolje, balsamico, honning og litt salt og pepper. Ha denne blandingen oppi sammen med kyllingen, lukk posen og sett den i kjøleskapet en stund. (10 minutter er ok, men dette kan også gjøres dagen i forveien.) Stek kyllingfiletene i en grillstekepanne om du har, eller bruk en vanlig stekepanne. Stekes på middels varme til de er gjennomstekte, ca 8-10 minutter på hver side (tiden avhenger av tykkelsen). I mellomtiden lager du yoghurtdressing og tomatsalsa. Yoghurtdressing: Rør inn hvitløk, honning og basilikum i yoghurten, salte og pepre litt. Tomatsalsa: Del tomatene i fire «båter» og fjern frøene/den våte kjernen. Skjær båtene opp i biter og ha over i en liten bolle. Tilsett finhakket rødløk, basilikum, olivenolje og balsamico, og bland godt. Servér kyllingfilet med yoghurtdressing og tomatsalsa 🙂
You’ll need: (serves 2) 2 chicken breast fillets 1 garlic clove, minced 2 tbsp olive oil 1 tbsp balsamic vinegar 1 tbsp runny honey salt and pepper For the yoghurt dressing: 150 ml Greek yoghurt 1/2 garlic clove, minced 1 tbsp runny honey 2 tbsp chopped basil salt and pepper
Tomato salsa:
3 ripe tomatoes 1/4 red onion, finely chopped 1 tbsp fresh basil, chopped 1 tbsp olive oil 2 tsp balsamico vinegar
Chicken: Put the chicken into a clean plastic bag. Mix together the garlic, olive oil, balsamico, honey and a little salt and pepper. Pour this mixture into the bag with the chicken, close it and place in the fridge for a while. (10 minutes is ok, but you could also do this the day before.) Place a frying pan or griddle pan on a medium heat, then fry the chicken until cooked through, about 8-10 minutes each side (depending on the size). Meanwhile, make the yoghurt dressing and tomato salsa:Yoghurt dressing: Stir the garlic, honey and basil into the yoghurt, season to taste. Tomato salsa: Quarter the tomatoes, deseed and roughly chop, then put into a small bowl. Add the finely chopped red onion, basil, olive oil and balsamico vinegar, stir to mix. Serve the chicken with the yoghurt dressing and tomato salsa 🙂
|
That looks lovely and healthy Maria!
Thank you Anna, the flavours are quite fresh 🙂