Müsli med appelsin og sjokolade

Påskemüsli_2

I dag deler jeg oppskriften på en fantastisk god frokostmüsli som er perfekt til påske. «Påskemüslien» inneholder ikke sukker, honning eller sirup, men derimot appelsin og sjokolade!

Ikke alle påskemorgener tillater en lang og bedagelig frokost. Kanskje er du på vei ut i skiløypa eller til aktiviteter med barna – da er denne müslien midt i blinken. Du får god, langvarig energi av frø og nøtter, og kombinasjonen appelsin og sjokolade har «påske» over hele seg!

Oppskriften ble først publisert på bloggen til Treningsfrue Camilla, og ble godt mottatt av hennes lesere. Håper den faller i smak!

Du trenger:

  • 300 g havregryn
  • 1 1/2 dl appelsinsaft
  • finrevet skall fra 1 appelsin
  • 100 g mandler
  • 125 g solsikkefrø
  • 125 g gresskarkjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 125 g tørkede aprikoser, rosiner, aller annen tørket frukt
  • 100 g sjokolade, hakket

Sett ovnen på 160 C. Gjør klar et stekebrett med bakepapir.

Ha alle ingrediensene bortsett fra tørket frukt og sjokolade i en stor bolle. Bland det godt sammen og tøm det over i stekebrettet. Fordel blandingen godt utover brettet, og sett det i ovnen i ca. 25-30 minutter. Etter 10-15 minutter rører du litt i müslien, slik at den blir jevnt stekt.

Avkjøles helt.

Bland inn tørket frukt og hakket sjokolade, og ha den ferdige müslien over i en boks eller et glass med lokk. Oppbevares tørt i opp til 3 uker.

Nyt påskemüslien med melk eller yoghurt, og gjerne litt oppskåret appelsin eller annen frukt eller bær.

Jeg har flere varianter müsli på bloggen, sjekk også müsli med tranebær, Marias müsli og Bircher müsli. 🙂

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram!

Påskemusli_3

English:

  • 300 g oats
  • 150 ml orange juice
  • finely grated zest from 1 orange
  • 100 g almonds
  • 125 g sunflower seeds
  • 125 g pumpkin seeds
  • 50 g sesame seeds
  • 125 g dried apricots, raisins, or other dried fruit of your choice
  • 100 g chocolate, chopped

Preheat oven to 160 C. Line a baking sheet with baking paper.

Put all the ingredients except the dried fruit and chocolate into a large bowl. Mix well and tip out onto the lined baking sheet. Spread the mixture evenly and place in the oven for about 25-30 minutes, stirring half way through.

Leave to cool completely.

Mix in the dried fruit and chopped chocolate, and transfer to an airtight container. The müsli keeps well for up to 3 weeks.

Enjoy this “Easter müsli” with milk or yoghurt, and some orange segments or other fresh fruit.

Write a comment

Your email address will not be published.