Minipavlova med appelsinkrem og ferske bær

Minipavlova_1

Minipavlova med appelsinkrem og ferske bær er den perfekte påskedesserten, og helt ideell etter en lammemiddag! Bortsett fra de åpenbare grunnene (appelsin, farger, osv.) en den i tillegg enkel å forberede før du eventuelt får gjester. Lag pavlovaene og appelsinkremen i forveien, og sett dem sammen rett før dere skal spise.

Jeg ønsker alle mine lesere en god og fredfull påske! <3

Minipavlova med appelsinkrem_1

Pavlovaene (8-10 stk.):

  • 5 store eggehviter
  • En klype salt
  • 275 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • ½ ts vaniljeekstrakt eller essens
  • 1 ts hvitvinseddik eller eplecidereddik
  • Masse friske bær, til servering
  • litt pisket krem, til servering

Appelsinkrem:

  • 1 ¼ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 ts finrevet appelsinskall
  • 85 g sukker
  • 5 eggeplommer
  • 60 g romtemperert smør, skåret i mindre biter

Slik lager du mini-pavlovaer:

  1. Sett ovnen på 180°C, og gjør klar et stekebrett med bakepapir.
  2. Ha eggehvitene i miksebolle. Det er viktig at bollen er helt ren! Ha i salt og visp til eggehvitene er skummende hvite, og begynner så smått å stivne. (Hvis du begynner å tilsette sukkeret før eggehvitene er vispet nok, har pavlovaene lett for å bli flate i ovnen.)
  3. Tilsett sukkeret mens det vispes videre, en skje om gangen. Når alt sukkeret er tilsatt, visper du videre til du har en tykk, luftig og blank marengs.
  4. Dryss over maisenna, og ha i vanilje og hvitvinseddik. Vend dette inn, og pass på å ikke røre mer enn til bare alt er blandet.
  5. Lag 8-10 jevnstore topper på stekebrettet. Se til at kantene er litt høyere enn midten, da blir pavlovaene lettere å fylle med appelsinkremen etterpå. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å først lage en høy topp, og deretter bruke baksiden av en skje til å lage en liten fordypning i midten. (Alternativt kan du fylle marengsrøren i en spørytepose, og sprøyte små «reir» ut på bakepapiret: først sprøyter du i spiral for å lage en rund «bunn», og deretter et par ekstra ringer lags kanten for å få en fordypning i midten.)
  6. Sett brettet i ovnen, og skru ned temperaturen til 150°C. Stek marengsene i 30 minutter. Skru av ovnen, og la dem stå i ovnen i 30 minutter til. Ta ut brettet og avkjøl pavlovaene helt.

Slik lager du appelsinkremen:

  1. Ha appelsinsaft og –skall, sukker og eggeplommer i en bolle som tåler varme (f.eks. glass).
  2. Sett bollen over en liten kasserolle med småkokende vann. Det er viktig at bunnen på bollen ikke når ned til vannet som koker. Rør i blandingen med en ballongvisp helt til den tykner, dette kan ta ca. 15-20 minutter. Jo lenger den varmes, jo tykkere blir den. Når blandingen har tyknet, tar du bollen av varmen.
  3. Tilsett smøret og rør til det har smeltet og appelsinkremen er jevn og fin. Tøm den så gjennom en sil og over i en skål eller et glass. Avkjøl og sett den så i kjøleskapet til den er helt kald. (Hvis du ikke skal bruke appelsinkremen med en gang, kan den tømmes på et rent glass med lokk og oppbevares i kjøleskapet i opp til 1 uke.)

Servering: Fyll fordypningene i pavlovaene med appelsinkrem, ev. litt pisket krem, og masse friske bær.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram!

Minipavlova med appelsinkrem_2

English:

Pavlovas (8-10):

  • 5 large egg whites
  • pinch salt
  • 275 g regular or caster sugar
  • 2 tsp corn flour
  • ½ tsp vanilla extract
  • 1 tsp white wine or cider vinegar
  • Fresh fruit, to serve
  • whipped cream, to serve (optional)

Orange curd:

  • 125 ml freshly squeezed orange juice
  • 1 tsp finely grated orange zest
  • 85 g regular or caster sugar
  • 5 egg yolks
  • 60 g butter at room temperature, cubed

How to make the mini pavlovas:

  1. Preheat oven to 180°C, and line a baking tray with baking paper.
  2. Put egg whites and salt into a clean bowl and whisk until frothy.
  3. Add sugar gradually whilst whisking. One spoonful at a time. When all the sugar is added – continue whisking until you have a fluffy and glossy meringue mixture.
  4. Sprinkle over the corn flour, and add the vanilla and vinegar. Fold into the meringue until well blended.
  5. Make 8-10 equally sized mounds on the lined baking tray. Make an indent in the middle of each mound.
  6. Place in the oven on the middle rack, and turn down the temperature to 150°C. Bake for 30 minutes. Turn off the oven, and leave the meringues in there for another 30 minutes. Remove from the oven and let cool.

How to make the orange curd:

  1. Put the orange juice and zest, sugar and egg yolks into a heat proof bowl (such as glass).
  2. Place the bowl over a small pan of simmering water. Don’t let the base of the bowl touch the water. Stir the mixture with a balloon whisk until thickened. This may take 15-20 minutes or more. The longer you heat the mixture, the thicker it will get. Remove from the heat.
  3. Add the butter and stir until melted and the orange curd is nice and smooth. Pour through a sieve and into a bowl. Let cool completely. If you are not using the curd straight away, transfer to a clean jar with a lid and place in the fridge until needed. (It’ll keep well for at least a week.)

To serve: Place mini meringues onto plates, fill indent with orange curd whipped cream and fresh fruit.

Write a comment

Your email address will not be published.