Blondies med hvit sjokolade og mandler


Det er disse man skulle laget til Halloween… rett og slett fordi de er det skumleste jeg har bakt på lenge! Til tross for at de er mektige munnfuller så er det umulig å ta bare én, og hvis jeg hadde klart å ignorere forfengelighet og helse så hadde jeg fint spist både fire og fem. Jeg sa jo at de var skumle!
«Blondies» er rett og slett «blonde brownies», og ikke la deg lure av et nokså kjedelig utseende – dette er nytelse fra første bit 😀 (Ekstrabonus er at det kun blir en kasserolle å vaske opp – ingen boller eller kjøkkenmaskiner involvert!)

Du trenger:
100 g smør
200 g hvit sjokolade
150 g lyst brunt sukker
1 egg
200 g kondensert melk («Sweetened condensed milk». Du kan evt. bruke 200 g most banan istedet)
2 ts vaniljeekstrakt (el. 1 ss vaniljesukker)
225 g hvetemel
1 ts bakepulver
en klype salt
100 g hakkede mandler (kan utelates)

Sett ovnen på 180 C og kle en form (ca 20×30 cm) med bakepapir.
Ha smør og hvit sjokolade i en stor kasserolle og sett plata på lav varme. Når smøret er smeltet tar du kasserollen av plata og rører godt helt til sjokoladen også er smeltet.
Ha i sukker, egg, kondensert melk og vaniljeekstrakt og rør til alt er godt blandet inn.
Sikt inn hvetemel, bakepulver og salt, og rør inn dette sammen med hakkede mandler.
Tøm blandingen over i formen, jevn til overflaten og sett i ovnen i ca 25-30 minutter. Den skal kjennes fast ut på midten, men stikker du inn en tannpirker el.l. skal den være fuktig (men ikke ha rå røre på seg).
Sett formen på en rist og la den stå minst 10 minutter før du løfter kaken ut i bakepapiret. Avkjøl, eller skjær i biter og nyt mens den fortsatt er varm.. Gjerne med en kule vaniljeis eller en klatt crème fraîche.

(Kan fryses.)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *