Grønnsakssuppe med sellerirot og fenikkel


Supper gjør det enkelt å få dekket grønnsaksbehovet for dagen, dessuten er det mange muligheter til å få brukt grønnsaker man vanligvis ikke bruker så ofte. Sellerirota vinner ikke akkurat skjønnhetskonkurransen i grønnsaksdisken, men den er smakfull og næringsrik og passer ypperlig i supper.


Du trenger:
(2-3 personer)
litt olivenolje
1 løk, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
1 stor (eller 2 mindre) fenikkel, grovhakket
1/2 stor sellerirot, skrellet og grovhakket
1 potet, skrellet og skåret i terninger
ca 4-5 dl grønnsakskraft (bruk gjerne buljongterning om du vil)
salt og pepper
evt. vårløk og/eller korianderblader, til pynt

Vask grønnsakene.
Ha litt olivenolje i en kjele, varm opp på middels varme, ha i løk og hvitløk og stek 5-6 minutter til løken har myknet.
Tilsett fenikkel, sellerirot og potet, hell i grønnsakskraft (nok til å akkurat dekke grønnsakene). Kok opp og skru ned varmen, småkokes til potet/sellerirot/fenikkel er møre (dette tar ca 10 min, avhengig av størrelsen på grønnsaksbitene).
Kjør alt i en blender (dette må nok gjøres i to omganger!) til du har en fløyelsaktig suppe. Alternativt kan du bruke stavmixer. Hvis du synes den blir for tykk, spe på med litt ekstra kraft.
Smak til med salt og pepper, serveres gjerne med litt godt brød ved siden av.

Write a comment

Your email address will not be published.