Gulrotsuppe med timian og Parmasurrede brødpinner

Denne gulrotsuppen smaker litt annerledes enn «vanlig» gulrotsuppe; gulrøttene er nemlig ovnsbakt først, noe som gir dem en ekstra fyldig sødme. Ved siden av det fløyelsmyke, litt søtaktige smaker det ekstra godt med noe sprøtt og salt – kontraster både i konsistens og smak er viktig synes jeg.
Suppen kan godt lages dagen i forveien, noe som gjør alt litt enklere spesielt om du skal ha besøk, og den kan fryses dersom du får rester og vil ha et kjapt varmmåltid en annen dag.
Du trenger:
(2-3 porsjoner)
700 g gulrøtter, kuttet i stenger
en liten skvett olivenolje
2 fedd hvitløk m. skall
noen kvister timian
en smørklatt
1 stor løk, finhakket
ca 7 dl kylling- eller grønnsakskraftTil servering:
2 brødskiver
ca 3 store skiver Parmaskinke el.l.

Sett ovnen på 200 C.
Ha preparerte gulrøtter, litt olivenolje, hvitløk og timian i en ildfast form. Salte og pepre, sett i ovnen i ca 40 minutter eller til gulrøttene er blitt møre.
Ha smør i en klasserolle, stek løken på lav/middels varme til den blir myk, ca 10 min. (Strø på litt salt så unngår du at den brenner seg.)
Ha de ovnsbakte gulrøttene over i kasserollen, press hvitløksfeddene ut av skallene sine og ha dem også oppi (ikke skallene). Timianstilkene kan kastes.
Tøm i kraft og kok opp, kokes ca 10 min.
Kjør suppen i blender eller bruk stavmixer i kasserollen, så varmer du den helt opp igjen. Tilsett mer kraft dersom du synes den er for tykk, la den koke litt uten lokk dersom du synes den er for tynn.
Smak til med salt og pepper, og dryss gjerne over noen timianblader før servering.
(forts. under)

Mens suppen koker så kan du lage brødpinner med Parmaskinke. Skjær brødskivene i strimler på langs, ca 3 per skive. Surr en remse Parmeskinke rundt hver av dem og legg på et stekebrett. Sett i ovnen (200 C) og stek dem til de er gyldne og sprø i kantene, ca 7-8 minutter.Enjoy!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *