Du trenger:
(2-3 porsjoner)
700 g gulrøtter, kuttet i stenger
en liten skvett olivenolje
2 fedd hvitløk m. skall
noen kvister timian
en smørklatt
1 stor løk, finhakket
ca 7 dl kylling- eller grønnsakskraftTil servering:
2 brødskiver
ca 3 store skiver Parmaskinke el.l.
Sett ovnen på 200 C.
Ha preparerte gulrøtter, litt olivenolje, hvitløk og timian i en ildfast form. Salte og pepre, sett i ovnen i ca 40 minutter eller til gulrøttene er blitt møre.
Ha smør i en klasserolle, stek løken på lav/middels varme til den blir myk, ca 10 min. (Strø på litt salt så unngår du at den brenner seg.)
Ha de ovnsbakte gulrøttene over i kasserollen, press hvitløksfeddene ut av skallene sine og ha dem også oppi (ikke skallene). Timianstilkene kan kastes.
Tøm i kraft og kok opp, kokes ca 10 min.
Kjør suppen i blender eller bruk stavmixer i kasserollen, så varmer du den helt opp igjen. Tilsett mer kraft dersom du synes den er for tykk, la den koke litt uten lokk dersom du synes den er for tynn.
Smak til med salt og pepper, og dryss gjerne over noen timianblader før servering.
(forts. under) |