Toscakake

Toscakake er en klassiker, og den har ikke blitt en klassiker uten grunn! Ikke la deg lure at dens enkle utseende, tosca har en saftig bunn med et sprøtt mandel/karamell-lag på toppen. Servér gjerne litt vaniljeis eller lettpisket krem og noen friske bær ved siden av, så blir den til en deilig og fargerik dessert 🙂
Du trenger:
3 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljeekstrakt
3 ss melk
75 g smør, smeltetTil toppingen:
50 g smør
100 g mandelflak
50 g sukker
2 ts hvetemel
3 ss fløte (matfløte eller kremfløte)

Sett ovnen på 180 C. Ha bakepapir i bunnen av en 23 cm springform og smør sidene.
Ha egg og sukker i en bolle og visp med håndmixer i 5-7 minutter, eller til blandingen er luftig og mousse-aktig.
Sikt inn hvetemel og bakepulver, hell i melk og smeltet smør, og vend dette inn med en slikkepott eller stor metallskje.
Ha alt over i formen, sett i ovnen i ca 30 minutter.
Når det nærmer seg slutten av de 30 minuttene lager du toppingen: ha smør i en liten kjele og smelt over middels varme. Når smøret er smeltet har du i mandelflak, sukker, hvetemel og fløte. La dette koke i 1 minutt.
Ta kaken ut av ovnen og bre toppingen jevnt utover. Sett den tilbake i ovnen i ca 10 minutter til, eller til toppingen har fått en gylden farge.
La kaken avkjøles i formen i 10 minutter, ta så av ringen på springformen og fortsett avkjølingen på en rist (fortsatt med bunnen av springformen på plass).
Når den er helt avkjølt kan den overflyttes til et kakefat el.l., den er litt skjør så vær forsiktig så du ikke ender opp med en haug smuler istedet for en kake..
Nytes som den er, eller med litt lettpisket krem eller is og friske bær til.

(Inspirasjon: Rachel Allens bok Cake, 2012.)

2 kommentarer

  1. ååh! Toscakake!! Det har ikkje eg ete på fleire år trur eg?! Men den er fantastisk god! Spesielt rykande fersk 😉

  2. Helt enig, den er nydelig når den fortsatt er litt varm fra ovnen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *