Kanelsnurr-pannekaker

(Scroll for English.)

Her kommer en skikkelig lekkerbisken… Hvis du liker pannekaker og kanelboller så kommer du til å elske disse. Spis dem som de er til frokost med noen friske bær eller oppskåret frukt, eller se for deg en kule halvsmeltet vaniljeis oppå.. det kaller jeg en skikkelig dessert.
 
Du trenger:
(ca 6-7 mellomstore pannekaker)
125 g hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 1/4 dl melk
1 ss vegetabilsk olje, f.eks solsikkeolje
1 egg
Til kanelfyllet:
70 g smør, smeltet
130 g lyst brunt sukker
2 ts malt kanel
 
Røren: bland sammen alt det tørre i en bolle, rør sammen melk/olje/egg i en annen. 
Bland sammen det tørre med det våte, rør med en visp el.l. til alt er godt blandet.
Fyllet: rør smeltet smør sammen med sukker og kanel, ha det deretter i en liten plastpose. Knyt den godt igjen og klipp av et lite hull i det ene hjørnet:
 
Varm opp en stekepanne på medium/høy varme, ha i bittelitt smør eller olje om du vil. Når stekepannen er varm, øs over litt røre (ca 15 cm i diameter). Hold fyll-posen over og klem ut fyll slik at det blir et spiral-mønster på pannekaka:
 
Snu pannekaka forsiktig når det begynner å vises bobler på overflaten, stekes nokså kort tid på den andre siden – sukkerfyllet brenner seg ganske fort!
Gjenta med resten av røren. Du vil muligens få litt fyll til overs, det kan du oppbevare i kjøleskapet til neste gang 🙂
 
 
ENGLISH:
Here’s a real treat for you… If you like pancakes and cinnamon swirl buns you’ll love these. Have them plain with some berries or fresh fruit for breakfast, or picture a nice scoop of semi melted vanilla ice cream on top.. now that’s what I call a decent dessert.
 
You’ll need:
(about 6-7 medium sized pancakes)
125 grams plain flour
2 tsp baking powder
1/2 tsp salt
225 ml milk
1 tbsp vegetable oil
1 egg
For the filling:
70 grams butter, melted
130 grams soft light brown sugar
2 tsp ground cinnamon
 
The batter: in a bowl, mix together all the dry ingredients, then in another, mix together the milk/oil/egg. Combine the two mixtures, whisk until everything is combined.
Filling: stir the sugar and cinnamon into the melted butter, then transfer to a small plastic bag. Secure, then snip off a small piece from one of the corners.
 Place a frying pan on a medium/high heat, add a little bit of butter or oil, if you like. When the pan is hot, ladle in some batter (to make a 15 cm diameter pancake, approximately). Hold the bag with the cinnamon mixture over the pancake and squeeze out the filling to make a swirl.
Carefully flip the pancake over when you can see bubbles on the surface, then cook on the other side, but not for too long as the sugar filling burns quite quickly!
Repeat with the rest of the batter. Maybe you’ll have some filling left over, it can be kept in the fridge for next time 🙂

11 Comments

  1. Dette må være mine drømmepannekaker siden jeg elsker kanelboller! Mmmm!

  2. Da vil du elske disse, Mira! 🙂

  3. Det der så godt ut du!
    Det blir vi nødt til å prøve å lage melkefri variant av! Ser ut som en haug andre snadderier her hos deg! Kommer nok til å titte innom her igjen 😀

  4. Tusen takk for det, Inger Lise! Du er veldig velkommen tilbake 😉
    Maria

  5. Å, guri malla dette ser herlig ut. Jeg liker både amerikanske pannekaker til frokost og kanelboller, så dette må prøves, snarest. 🙂

  6. Takk for det, Barbro! Håper du prøver 🙂
    Maria

  7. Anonymous

    Helt genial oppskrift, takk! Gleder meg til å bla meg gjennom bloggen din som jeg bare datt borti ut av det blå. 🙂

  8. Takk for det! Håper du finner noe mer du kan like 😉
    Maria

  9. Anonymous

    Jeg lagde disse på søndag, og de var UTROLIG gode!!!! Ungene elska de. Lagde dobbel røre, så de var mye igjen, men de var like gode til kveldskos etter å vært i kjøleskapet:o)
    Hilsen Ingrid

  10. Hei Ingrid, det var utrolig hyggelig å høre!!
    Maria 🙂

  11. Disse var da utrolig søte! Kreative 🙂 Og ser gode ut, ikke minst.

Write a comment

Your email address will not be published.