Sommerlige smørbrød til piknik-kurven


Sommertid her på klodens nordlige del er en kortvarig årstid, så den må nytes maksimalt den lille stunden den varer. Smørbrød, eller sandwicher, passer godt å ta med seg utendørs, enten om det er piknik med venner, sommeravslutning, jentetreff i parken, biltur, fjelltur eller man bare rett og slett vil nyte været i hagen.
Her er noen forslag til fyll i smørbrødene, som for det meste er lette og sunne. Tunfiskrøre med spinat og alfaalfaspirer gir deg en rekke vitaminer og antioksidanter, i tillegg til protein. Kyllingvarianten med pesto og tomat gir deg også antioksidanter og protein, og smørbrødet med roastbeef og coleslaw er rikt på fiber og C-vitaminer. Styr unna kneipp-brødet når du lager disse, bruk heller et godt grovbrød eller grove rundstykker – da blir du mett lengre og unngår å bli fysen så fort igjen… Oppskriftene er beregnet på ca to smørbrød, så kan du bare doble eller triple ingrediensene ettersom hvor mange du skal lage mat til.
 

Hvem takker nei til en piknik med denne kurven..!? Ingen jeg kjenner i hvert fall.

Smørbrød med tunfiskrøre og spinat
(2 porsjoner)
4 skiver godt brød, eller 2 mellomstore rundstykker
150 g tunfisk på boks (i vann), avrent vekt
3 ss majones
2 ss yoghurt naturell (bruk helst den tyrkiske eller greske varianten som er litt tykkere)
salt og pepper
1 ss kapers, hakket (valgfritt)
en håndfull spinatblader
en liten håndfull alfaalfa-spirer
 
Ha tunfisk, majones, yoghurt naturell (og evt. kapers om du bruker det) i en bolle, rør alt forsiktig sammen. Smak til med salt og pepper.
Legg noen spinatblader utover to av brødskivene, eller på to halve rundstykker, og bre utover tunfiskrøren. Pynt med alfaalfaspirer på toppen, legg på den andre skiven eller topplokket av rundstykket.
 
 
Tuna and spinach sandwich
(2 servings)
4 slices bread, or 2 medium bread rolls
150 grams canned tuna, drained weight
3 tbsp mayo
2 tbsp natural yoghurt (preferably the thick, Greek type)
salt and pepper
1 tbsp capers, chopped (optional)
handful baby spinach leaves
small handful alfaalfa sprouts
 
Put the tuna, mayo and yoghurt into a bowl (and the capers, if using), stir until combined. Salt and pepper to taste.
Place some spinach leaves onto two of the slices of bread, or onto two bread roll halves, and spread out the tuna mixture. Divide the alfaalfa sprouts between the two, and place the remaining slices of bread/bread roll tops on top.

  


Smørbrød med kylling og pesto
(2 porsjoner)
4 skiver godt brød, eller 2 mellomstore rundstykker
1 stekt eller kokt kyllingbryst, skåret i skiver
2 ss rød eller grønn pesto
1 håndfull ruccola-salat
1 moden tomat, i skiver
litt salt
 
Bre utover 1 ss pesto på to av brødskivene, eller på to halve rundstykker. Legg noen ruccola-blader på hver del og fordel kylling over der igjen. Ha litt salt på kyllingen før du legger på tomatskivene, og til slutt den andre brødskiven/topplokket av rundstykket.
 
 
Chicken and pesto sandwich
(2 servings)
4 slices bread, or 2 medium bread rolls
1 cooked chicken breast, sliced
2 tbsp red or green pesto
1 handful rocket/arugula
1 ripe tomato, sliced
salt
 
Spread the pesto onto two slices of bread, or the bottom parts of the bread rolls if that’s what you’re using. Divide the rocket between the two, and then the chicken. Sprinkle a little salt onto the chicken pieces, and place the sliced tomato on top. Put the remaining slices of bread, or bread roll tops, on top of the filling.
 

Smørbrød med roastbeef og coleslaw
(2 porsjoner)
4 skiver godt brød, eller 2 mellomstore rundstykker
6 skiver roastbeef
1 gulrot (ca. 100g), revet
100g kålrot, revet
3 ss majones
2-3 ss yoghurt naturell (bruk helst den tyrkiske/greske varianten som er litt tykkere)
1 ss mangochutney (eller en mild appelsinmarmelade)
salt og pepper
1 vårløk
 
Ha revet gulrot og kålrot i en bolle, og rør inn majones, yoghurt og mangochutney/marmelade. Salte og pepre etter smak. Fordel roastbeef på to av brødskivene, eller på to halve rundstykker.
Bre utover kålsalaten, skjær opp vårløk i tynne ringer og dryss over. Legg på de to brødskivene som er igjen, eller topplokkene til rundstykkene.
 
 
Roastbeef and coleslaw sandwich
(2 servings)
4 slices bread, or 2 medium bread rolls
6 (thin) slices of roastbeef
1 carrot (about 100g), grated
100 grams swede or rutabaga, grated
3 tbsp mayo
2-3 tbsp natural yoghurt (preferably the thicker Greek variant)
1 tbsp mango chutney (or use a mild orange marmalade)
salt and pepper, to taste
1 spring onion
 
Place the grated carrot and swede/rutabaga into a bowl, stir in the mayo, yoghurt and chutney/marmalade. Salt and pepper to taste.
Divide the roastbeef between two of the slices of bread, or bread roll halves if that’s what you’re using. Spread on the coleslaw, then thinly slice the spring onion and sprinkle on top. Put the remaining slices of bread, or bread roll tops, on top of the filling.
 
Life is beautiful!

7 kommentarer

  1. Nam, dette så godt ut! Kjente jeg ble sulten nå. 😉

  2. Takk Therese! 🙂

  3. Hei Maria!
    En veldig fristende piknikkurv! Tunfiskrøre på brødskiva er noe av det beste som finnes!
    (Du hadde blitt borte fra min bloggliste da jeg byttet adresse på bloggen, nå er du på plass igjen!)
    Klem fra Anne

  4. Enig med deg, Anne! Tunfiskrøre-varianten var den beste etter min mening..!

  5. Maria, see how quickly I’ve learnt something from you again? I had no idea you could eat swede raw! I must, must try it this way, thank you so much:) These sandwiches all sound fabulous – and yes please I would love to be invited to such a picnic:D

  6. Oh, and PS, a HUGE congrats on your contributions to Femelle! Can’t wait to see more, I am so excited for you – what a perfect ‘job’:D

  7. Thank you Coby! And yes, you would be invited to all my picnics if you didn’t live on the other side of the globe.. 🙁
    Maybe one day… 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *