Tomatsuppe fra Capri


Kombinasjonen tomat, (bøffel-)mozzarella og frisk basilikum tar deg direkte til solrike Capri, den vakre ferieøya utenfor Italias vestkyst. Denne suppen skal serveres romtemperert og passer fint nå som vi fortsatt har noen varme dager igjen 🙂

Du trenger:

(4 porsjoner)
1 kg gode tomater
4 hvitløksfedd med skall (eller mer om du ønsker)
extra-virgin olivenolje 
en liten håndfull soltørkede tomater
1 ts sukker
stor håndfull basilikumblader (spar noen til garnering)
2 ss rødvinseddik
2 “baller” mozzarella (2x125g)
til servering: ristet eller grillet brød

Sett ovnen på 200 C.
Ha tomater og hvitløk i en ildfast form, ringle over litt olivenolje og sett i ovnen i ca 20-25 minutter, eller til tomatene har “sprukket”. 
Ta formen ut av ovnen og avkjøl litt.
Klem hvitløksfeddene ut av skallene sine og over i en blender, ha også i tomatene, de soltørkede tomatene, sukker, basilikum, eddik og et par spiseskjeer olivenolje. Kjør blenderen til blandingen er most til en suppe. La dette stå til det er romtemperert.
I mellomtiden kan du riste litt brød, eller legge det på grillen så det blir sprøtt og godt.
Servér suppen med noen biter mozzarella, litt basilikum, nymalt svart pepper og noen dråper olivenolje ringlet over. Sett fram brød til dypping 🙂

2 Comments

  1. Anbefales.. 😉

Write a comment

Your email address will not be published.