![]() |
Dette er en stor porsjon som egner seg når du har mange munner å mette, men kringlen kan også deles opp og fryses om du vil. Du kan eventuelt halvere porsjonen om du ikke trenger så mye mat 🙂 |
![]() |
Finn fram kjevla og strø litt mel på overflaten, du trenger ganske stor plass. Kjevle ut deigen til du har et slags rektangel, nokså tynt kjevlet. |
![]() |
Smør utover smøret, prøv å fordel det helt ut i kantene. Dryss over kanel og sukker, og bruk så en butt kniv (f.eks trekniv) til å blande dette sammen på deigen. |
![]() |
Rull sammen alle de tre lengdene slik at du har tre lange «pølser»: |
Legg de to flettene sammen på et bakepapirkledd brett, slik at de danner en ring. (Hvis du heller vil lage to stk kanelstenger kan du bare legge de to ved siden av hverandre i stedet.) |
![]() |
Pensle med egget, og dryss over perlesukker. Sett ovnen på 180 C og la kringlen stå og etterheve litt, ca 20-30 minutter. |
![]() |
Stekes i ca 40-45 minutter til den er gyllen og gjennomstekt. Hvis overflaten ser faretruende mørk ut før den er ferdigstekt, legg et ark bakepapir over kringlen og stek videre. |
![]() |
Her er panna med ferdigoppskårne biter som ble med til dugnaden i barnehagen 🙂 |
![]() |
Enjoy!
|
Så flott den var! Tror ikke den får plass i stekeovnen min engang … Sukk. Du er flink!
Takk for det, Siri 🙂
Tror min oven er nokså «vanlig», det gikk akkurat 😉
Åååå helt magisk for en gjærbakstelsker som meg, fin inspirasjon og forklaring 🙂
Hei Marianne – håper du prøver en dag, det ble veldig godt 🙂
Hope you had a great time in London Maria!
The wreath looks great!
X
HEI DER:) tenkte jeg bare ville si at jeg har linka deg opp som verdt å lese på bloggen min! Helt ny blogg sådann, og hadde satt skikkelig pris på om du tok en tur innom! mvh Renate
http://projectasteit.blogspot.com/
Thank you, Anna! London was great, as always 😀
Renate – takk for det, skal sjekke bloggen din!