Grønnsakscurry

(Scroll for English)

Grønnsaker og bærekraftig kosthold er i vinden som aldri før, er du en av dem som har lovet deg selv at du skal spise mindre kjøtt og mer grønt? På denne tiden av året skal det ikke stå på utvalget i grønnsaksdiskene rundt omkring i hvert fall! Da jeg skulle få teste en slow cooker fra OBH Nordica falt valget på en vegetarisk karrigryte, og oppskriften får du under her. (Oppskriften er basert på heftet som fulgte med slow cookeren.) Du må ikke ha en slow cooker for å lage den, framgangsmåte til begge deler er forklart, og hva jeg foretrekker kommer helt an på situasjonen der og da. Det tar kortere tid i en vanlig kasserolle, men med en slow cooker kan du gjøre alt klart, putte oppi gryta og glemme hele greia. Det passet fint denne gangen, for da kunne jeg gjøre lekser med minstemann mens maten passet seg selv.

Du trenger:

  • olivenolje, til steking
  • 2 squash, skåret i 2×2 cm terninger
  • 1 løk, hakket
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 grønt eple (f.eks. Granny Smith), hakket
  • 2 ts karri
  • 250 g hvite bønner (avrent vekt)
  • 1 dl gule rosiner (kan utelates)
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 3 dl (1 pk.) matfløte eller vanlig fløte, eller bruk kokosmelk om du vil
  • salt og pepper
  • ris eller nudler, til servering
  • frisk bladpersille eller koriander, til servering
  • ev. litt finhakket chili, til servering

Ha litt olje i en stekepanne på middels/høy varme og stek squash til bitene får litt farge. Ha dem over i en slow cooker eller stor kasserolle.

Ha ev. litt mer olje i pannen og skru ned varmen til lav/middels. Stek løk, hvitløk og eple i noen minutter sammen med karri. Ha alt over i slow cookeren eller kasserollen sammen med squashen, etterfulgt av bønner og rosiner. Løs opp grønnsaksbuljongen i 2 dl kokende vann og hell dette også oppi.

-Dersom du bruker slow cooker: legg på lokk og sett på varmeste langtidstilberedning i 1,5 timer (se bruksanvisningen til din type). Når det gjenstår en halvtime heller du oppi matfløten og legger på lokket igjen.

-Dersom du bruker vanlig kasserolle: kok opp og skru ned varmen så det såvidt putrer litt. Legg på lokk og la det småputre videre til squashbitene er møre, ca. 15-20 minutter. Rør litt iblant for å sikre at det ikke brenner seg. Hell i fløten og kok opp.

Smak til med salt og pepper. Hvis du synes sausen er for tynn for din smak kan du ev. jevne den med litt maisenna.

Server med ris, couscous eller nudler hvis du vil, og gjerne litt grønne urter og finhakket chili på toppen.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

English

You’ll need:

  • olive oil
  • 2 courgettes, diced (approx. 2×2 cm)
  • 1 onion, chopped
  • 1-2 garlic cloves, finely chopped
  • 1 green apple, such as Granny Smith, roughly chopped
  • 2 tsp powdered curry
  • 250 g white beans, such as cannellini or butter beans (drained weight)
  • 100 ml (just under 1/2 cup) yellow raisins (optional)
  • 1 vegetable stock cube
  • 300 ml double cream or similar, or use coconut milk
  • salt and pepper
  • cooked rice, couscous or noodles, to serve
  • fresh parsley or coriander, to serve
  • finely chopped chilli, to serve (optional)

Drizzle a little olive oil into a frying pan on medium/high heat and fry the courgettes until slightly coloured. Tip into a slow cooker or casserole.

Add some more oil to the frying pan if needed and turn down the heat to medium/low. Cook the onion, garlic and apple for a few minutes with the curry powder. Tip everything into the slow cooker or casserole with the courgettes, followed by the beans and raisins. Dissolve the vegetable stock cube in 200 ml boiling water and pour over the vegetables.

-If using a slow cooker: put on the lid and cook on high for 1,5 hours (consult the instructions following your appliance). When 30 minutes remain, add the cream and put the lid back on.

-If using a regular casserole on the hob: bring to the boil and simmer on low until the courgettes are tender, about 15-20 minutes. Stir in the cream and heat through.

Season with salt and pepper to taste. If you think the sauce is too runny, thicken with a little corn starch.

Serve with rice, couscous or noodles, and some fresh herbs and finely chopped chilli to garnish.

-Maria

P.S. Follow my cooking adventures on Facebook og Instagram, if you like! 🙂

Write a comment

Your email address will not be published.