Grove sjokovafler

(Scroll for English)

25. mars er den store vaffeldagen, så her må man passe på å rettferdiggjøre vafler til frokost, lunsh, middag eller kvelds… Faktisk lager jeg vafler ganske ofte, som regel hvis jeg mangler annen mat i huset, eller hvis jeg har melkeprodukter som er gått ut på dato og må brukes opp. Man kan putte omtrent hva som helst i vaffelrøra – alt fra melk, yoghurt, rømme… osv. kan vispes inn.

Disse vaflene er temmelig grove, og det er fordi jeg vil at de skal gi litt fiber og metthetsfølelse. Jeg har kun brukt litt sukker, og smør har jeg utelatt helt. Du kan selvsagt bytte ut litt av melken med smeltet smør hvis du vil, og tilsette mer sukker enn jeg foreslår. Det kommer an på hvor “dessert-aktige” eller “mat-aktige” du vil ha dem. 🙂

Du trenger:

(ca. 10 plater)

  • 3 egg
  • 3-4 ss sukker eller annen valgfri søtning
  • 5 dl melk
  • 3 ss kakao
  • 120 g (2 dl) sammalt hvete fin
  • 100 g (2 dl) lettkokte havregryn
  • 60 g (1 dl) hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Visp sammen egg og sukker i en miksebolle. Tilsett resten av ingrediensene og visp til du har en jevn røre.

Hvis du har tid, kan røra gjerne stå og svelle en halvtime, men det er ikke strengt nødvendig.

Varm opp vaffeljernet og stek vafler på vanlig måte. Være litt ekstra obs – det er vanskeligere å se om vaflene blir brent når de er mørkebrune i utgangspunktet!

Nyt vaflene med friske bær, syltetøy, rømme, vispet krem, bananskiver, sjokoladepålegg, nøttesmør… eller hva du måtte begjære.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

English

You’ll need:

(yield: approx. 10 waffles)

  • 3 eggs
  • 2-4 ss caster sugar or other sweetener of your choice
  • 500 ml milk
  • 3 tbsp cocoa powder (pure unsweetened, 100% cocoa)
  • 120 g wholemeal flour (or graham flour)
  • 100 g oats
  • 60 g plain/all-purpose flour
  • 1 tsp baking powder

Put the eggs and sugar into a mixing bowl and whisk until frothy. Add the remaining ingredients and whisk until the batter is lump free.

If you have the time, let the batter sit for an hour or so, but you don’t have to do this.

Heat your waffle iron and make waffles according to your iron’s instructions.

Enjoy whilst still warm, with some fresh berries, jam, sour cream, whipped cream, sliced banana, chocolate spread, nut butter… or whatever your heart desires.

-Maria

2 Comments

  1. Liz McGauley

    Hello Maria, can I ask you, what make is your waffle iron?
    Many thanks, Liz

    1. Marias Salt og Søtt

      Hi Liz, the waffle iron used here is from OBH Nordica (https://bit.ly/2OgcJND). Not sure if you can get it outside of Scandinavia, bit these should be ok alternatives: https://amzn.to/2UccIjp (double) or https://amzn.to/2CB5L1q (single).
      Maria 🙂

Write a comment

Your email address will not be published.