Havremuffins med banan

(Scroll for English.)

Her er muffinsene som er næringsrike og mettende, og som er supre å ha i matboksen. Søtningen er i hovedsak banan (velg selv om du ønsker ytterligere søtning), og masse havregryn gir rikelig med fiber og langsomme karbohydrater. Varier toppingen etter ønske; for eksempel kan du toppe med hakkede nøtter, pinjekjerner, bringebær, solsikkefrø, gresskarfrø, pære eller hva du måtte ha for hånden. Hvis du fryser muffinsene kan du legge dem rett fra fryseren i matboksen, så fungerer de som fryseelement samtidig som den tiner fram til lunsjtid. 🙂

Her kommer den superenkle oppskriften:

Du trenger:

(12 muffins)

  • 2 store eller 3 små bananer
  • 2 egg
  • 1/2 dl lønnesirup, daddelsirup eller honning (kan utelates)
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts malt kanel
  • 2 1/4 dl yoghurt naturell
  • 6 dl havregryn (gjerne en blanding av store og lettkokte), glutenfrie hvis nødvendig
  • 2 dl mandelmel (finmalte mandler)
  • 2 ts bakepulver

Til pynt:

  • et par håndfuller eplebiter eller blåbær/andre bær

Forvarm ovnen til 180C.

Mos bananene med en gaffel og ha dem i en miksebolle. Rør inn eggene og deretter resten av ingrediensene til alt er blandet.

Fordel røren mellom 12 muffinsformer og topp eventuelt med bær eller eplebiter.

Stek muffinsene i den forvarmede ovnen på midterste rille i ca. 30 minutter. Avkjøles på rist.

Nyt dem gjerne mens de fortsatt er varme, eller avkjøl og frys ned til framtidige matpakker. 🙂

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

English

You’ll need:

(12 muffins)

  • 2 large or 3 small bananas
  • 2 eggs
  • 50 ml maple syrup, date syrup or honey (optional)
  • 1/4 tsp salt
  • 1 tsp vanilla extract
  • 1 tsp ground cinnamon
  • 225 ml natural yogurt
  • 600 ml (2 1/2 cups) oats (gluten free if necessary)
  • 200 ml almond flour/finely ground almonds
  • 2 tsp baking powder

To decorate:

  • a handful or two berries diced apple

Preheat oven to 180C.

Mash the bananas with a fork and transfer to a mixing bowl. Stir in the eggs, then add the remaining ingredients and stir until combined.

Divide the batter between 12 muffin cases and sprinkle with berries or diced apple.

Bake in the preheated oven for about 30 minutes. Transfer to a wire rack to cool.

Enjoy whilst still warm, or cool completely and freeze to enjoy later. Perfect for lunchboxes!

Write a comment

Your email address will not be published.