Kyllingsalat med linser og yoghurtdressing

(Scroll for English)

Til min store glede har jeg observert at flere butikkjeder har tatt begynt å ta grep mot matsvinnet: Egne kjøledisker fylles med prisreduserte matvarer som snart går ut på dato, eller som går ut på dato samme dag. Disse matvarene ville ellers mest sannsynlig blitt kastet. Ofte ser jeg at folk tar en kikk i disken, og det er alt fra ungdommer til pensjonister og fine fruer som står der og vurderer om de kan gjøre et kupp. For det er det virkelig, et kupp, både for lommeboka og for miljøet.

Sist jeg var forbi lå det en haug med ferdiggrillede kyllinger i “går-snart-ut-på-dato-disken”, og det var disse som ble starten på denne lunsjsalaten. Med ferdigstekt kjøtt og ferdigkokte linser er den klar på noen få minutter, og et velkomment avbrekk fra brødskivene. Lager du mer enn du trenger, er den perfekt i matboksen dagen etter. 🙂

Du trenger:

(2 porsjoner)

  • 250 g kokte linser (skylles først dersom du bruker de som fåes på boks)
  • 1/2 grillet kylling, renset og delt i mindre biter (ev. 2 stekte kyllingbryst)
  • saft fra 1/2 liten sitron
  • 8 cherrytomater, delt i to
  • 1/3 agurk, skåret i halvmåner
  • salt og pepper

Dressing

  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 ss mangochutney

Og

  • frisk mynte, dill, persille eller basilkum, hakket (jeg bruker mynte)

Hvis du skal spise salaten med en gang, og vil ha den litt lun, varmer du først linsene og kyllingkjøttet litt i mikrobølgeovnen. Klem over sitronsaft og bland deretter inn cherrytomater og agurk.

Dersom du vil spise salaten kald, eller lager den for å ha i matboksen til senere, blander du bare sammen linser, kylling, grønnsaker og sitronsaft.

Krydre med litt salt og pepper.

Rør sammen yoghurt og mangochutney.

Fordel salaten mellom to tallerkener og ringle over dressingen. Server med frisk mynte (eller andre urter du liker).

Tips: Hvis du ønsker å gjøre retten vegetarisk, kan du bytte ut kylling med for eksempel fetaost, halloumi eller avokado.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

English

You’ll need:

(2 servings)

  • 250 g cooked lentils (rinse if using canned lentils)
  • 1/2 cooked chicken, meat picked (alternatively 2 cooked chicken breasts)
  • 8 cherry tomatoes, halved
  • 1/3 cucumber, halved and cut into half-moons
  • juice from 1/2 small lemon
  • salt and pepper

Dressing

  • 100 ml natural yogurt
  • 1 tbsp mango chutney

And

  • fresh mint, dill, parsley or basil, chopped (I use mint here)

If eating this salad straight away, heat the lentils and meat in the microwave. Drizzle over the lemon juice and toss with the cherry tomatoes and cucumber.

If you prefer the salad cold, or you’re preparing it for the lunch box to be enjoyed later, just toss the salad ingredients to mix.

Season with salt and pepper.

Stir the mango chutney into the yogurt.

Divide the salad between two plates and serve with a drizzle of the yogurt dressing and a sprinkle of fresh herbs.

Tip: Make this vegetarian by replacing the chicken with feta, halloumi or avocado.

-Maria

P.S. Want to see what more I’m up to? You’ll find me on Facebook and Instagram.

Write a comment

Your email address will not be published.