(Scroll for English)

Hjemmekontor-lunsjer, altså… Jeg anser meg selv om ganske heldig som jobber mye hjemmefra, da slipper jeg tørre brødskiver med svett ost til lunsj. Mange har kanskje utvidet horisonten litt de siste årene og tar med seg Tupperware med salat eller middagsrester, og noen har arbeidsplass med en velfylt kantine, men det er en glede å noen ganger kunne lage seg akkurat det jeg vil ha når det er tid for mat! Denne salaten er en sånn type lunsj; jeg kan sette på kornene til koking og gå tilbake til PCen, og når de er nesten ferdigkokt trenger jeg ikke stort mer enn fem minutter før lunsjen er på bordet.
Rester er forresten perfekt til matboksen neste dag. 😉
Du trenger:
(2-3 porsjoner)
- 1 dl hele byggryn (eller quinoa)
- to håndfuller grønnkål (skyllet, grove stilker skåret vekk)
- 1 boks linser (jeg brukte svarte her)
- 1 boks bønner (jeg brukte borlottibønner)
- 2-3 egg
Dressing:
- 3 ss hakket bladpersille
- 3 ss hakkede oliven eller kapers
- saften fra 1/2 stor sitron, eller fra 1 liten sitron
- 3 ss olivenolje
- salt og pepper
- ev. en klype chiliflak eller litt finhakket chili (valgfritt)
Kok de hele byggrynene etter anvisning på pakken. Koketid er vanligvis 17-18 minutter. Kok eggene slik du foretrekker dem; bløte, «smilende» eller hardkokte.
Hell linser og bønner i et dørslag eller en sil og skyll dem litt før du lar dem renne av.
Lag dressingen ved å røre sammen alle ingrediensene i en skål eller kopp.
Når byggrynene har et par minutters koketid igjen, legger du grønnkålen på toppen. Sett på lokket igjen.
Når byggrynene er ferdig kokte, tar du av lokket og heller oppi linser, bønner og dressingen. Bland alt forsiktig sammen og sett på lokket. La stå i 1-2 minutter før du smaker til med ev. mer salt og pepper.
Ha den nå lune linsesalaten over i skåler eller på tallerkener, og topp med et egg.
TIPS: varier egget med for eksempel avokado eller kylling.
Enjoy!
-Maria
P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

English
You’ll need:
(2-3 servings)
- 1 dl pearl barley (or quinoa)
- two handfuls kale (rinsed, large stalks removed)
- 1 can lentils (I use black lentils)
- 1 can beans (I use borlotti)
- 2-3 eggs
Dressing:
- 3 tbsp chopped parsley
- 3 tbsp chopped olives or capers
- juice from 1/2 large lemon, or 1 small lemon
- 3 tbsp olive oil
- salt and pepper
- pinch chili flakes of some finely chopped chili (optional)
Cook the pearl barley accordning to packet instructions. (You can of course use hulled barley instead, just be aware that the cooking time is longer.) Cook the eggs to your liking.
Tip the lentils and beans into a colander or sieve and rinse, then drain.
Make the dressing by mixing together all the ingredients in a little bowl or mug.
When the barley is almost done, only a couple of minutes remaining, place the kale on top. Put on the lid.
When the barley is cooked, remove the lid and tip in the lentils, beans and dressing. Toss gently to mix, put on the lid and leave for 1-2 minutes.
Season to taste, then serve in bowls or on plates and top with an egg.
TIP: replace the egg with avocado or some cooked chicken.
Enjoy!
-Maria