Matfestival i London

(I samarbeid med Visit Britain)

(For English: use translate button at the bottom of your screen.)         

De av dere som følger meg på instagram har kanskje sett at jeg var i London sist uke, og at det var mye mat involvert… Vi nordmenn har en forestilling om at England er det siste landet man reiser til for å dyrke matglede, men de siste årene har det skjedd en enorm endring i britenes matkultur: Råvarer i toppsjiktet kombinert med nyskapning og kvalitetsutvikling av restaurantbransjen gjør at Storbritannia er et reisemål med et enormt bredt utvalg av fantastisk mat og drikke. (Det er forøvrig ikke bare hovedstaden som kan by på stort utvalg og topp kvalitet, det kan du se mer om HER.)

Britene er kjent for sine matmarkeder og -festivaler, og de øker i antall og omfang. De to siste festivalene som ble arrangert av Historic Royal Palaces har vært større enn de fleste, og lokasjonene de har valgt gjør dem til en helt spesiell opplevelse. I august ble den holdt utenfor Hampton Court Palace, slottet som kanskje er mest kjent for å ha vært hjemmet til den beryktede Henrik 8. (Jepp, det er han med alle konene, hvor flere av dem endte opp med hodet avskilt fra resten av kroppen.) I september fant festivalen sted utenfor Tower of London rett ved London Bridge, og der var jeg. FOR en dag, og FOR et arrangement! I underkant av 100 stands sørget for at det ble en massiv opplevelse for sansene, og det eneste jeg syntes var leit er at man ikke kan spise 10-15 måltider og desserter på samme dag…

Etter en runde for å se se hva utstillerne hadde å by på, med smaksprøver underveis av oster, brød og drinker for å nevne noe, endte jeg opp med å først velge indisk gatemat. En nystekt wrap ble fylt med saftig, krydret kylling (spicy, men ikke sånn at man mister følelsen i tunga) toppet med salat, yoghurt-saus og en slags variant av sprøstekt løk som var HELT ubeskrivelig god, og som ga en herlig «krønsj» i hver bit. Beste indiske maten jeg har spist.

Her følger mer av det som fristet meg på matfestivalen.

Håndverksbakte brødvarer av denne kaliberen er noe av det beste jeg kan få… Gi meg litt godt smør eller god olivenolje og jeg er i himmelen.

Brownies med salt karamell…

Alle tenkelige varianter av fudge, fra mørk sjokolade med pistasjenøtter, vanilje og karamell, sitron og marengs til bringebær og hvit sjokolade.

Min absolutte favoritt av alt og alle på festivalen var churros; en slags donut-aktig deig som frityrstekes i fingertykke stenger og drysses med kanelsukker og deretter dyppes i en nutella-lignende sjokoladesaus. De var rett og slett av en annen verden… altså… jeg finner ikke riktige ord for å beskrive dem, de var helt insane.

Selv ikke London-politiet klarte å holde seg unna churros med sjokoladesaus…

The Alchemist serverte perfekt balanserte drinker med spennende smaker og kombinasjoner.

The Prosecco Van solgte diverse typer Prosecco til £6 (ca. 65 kroner), og det er nok flere enn meg som kunne tenkt seg en sånn van til neste jentekveld…

Festivalen tilbyr egne «VIP»-områder for de som ville legge til noen pund på inngangsbilletten for litt ekstra luksus og komfort.

Den prestisjefylte kokkeskolen Le Cordon Bleu kjørte workshops hele helgen, hvor man kunne lære mer om alt fra surdeigsbaking til dekadent kakepynting.

Siden festivalen fant sted i vollgravsområdet rundt Tower of London, benyttet jeg anledningen til å ta en runde der inne også. Borgen ble bygget for nesten 1000 år siden, men har selvsagt blitt revet, endret og bygget på i de påfølgende århundrene som følge av kriger, maktsyke monarker og endringer i livsstil. Hvis du vil vite mer om dette slottet som ligger midt i London, kan du se HER og HER.

Fristes du av å dra på matfestival i London? Historic Royal Palaces skal ha en ny festival som denne i begynnelsen av desember (7.-9. des. 2018). Sett deg gjerne opp som mottaker av nyhetsbrevet til arrangøren, så får du beskjed når flere detaljer er klare og billetter legges ut.

Hvis du trenger flere gode tips til London-reisen (eller til reiser andre steder i Storbritannia) anbefaler jeg å ta en titt på nettsidene til Visit Britain. I Visit Britains nettbutikk kan du også få tak i billetter til attraksjoner, transport, fotballkamper og teater/musikaler (for å nevne noe) til en god pris.

Takk for at du leste! 🙂

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *