Spaghetti og kjøttboller – sommerversjon!

(Scroll for English.)

Alle elsker spaghetti og kjøttboller! Her er sommerversjonen – en «lettere» og friskere versjon som er laget med squash istedenfor pasta, og kyllingkjøttdeig istedenfor kjøttdeig av storfe. Jeg har også droppet tomatsausen her til fordel for sitronsaft og olivenolje, men det er selvsagt helt opp til deg. For å lage «squashetti» trenger man en spiralkutter, men ikke la deg skremme om du ikke har en slik i kjøkkenskapet. En potetskreller funker like bra, eller bruk helt enkelt bare vanlig spaghetti om du foretrekker det.

Du trenger:

(2 porsjoner)

 • 250 g kyllingkjøttdeig
 • 1-2 hvitløksfedd, finrevet eller finhakket
 • en håndfull friske hakkede urter (persille, oregano, basilikum) eller 2 ts tørkede urter
 • salt og pepper
 • 1 stor squash (alternativt ca. 250 g spaghetti)
 • 1/2 sitron
 • god olivenolje
 • parmesan, til servering
 • friske urter (jeg bruker basilikum), til servering

Forvarm ovnen til 200°C.

Ha kyllingkjøttdeig i en bolle sammen med hvitløk, urter og rikelig med salt og pepper. Bland godt sammen og form små, valnøttstore kjøttboller som du har utover et stekebrett eller en ildfast form. Stek kjøttbollene til de er gjennomstekte, ca 7-10 minutter avhengig av størrelse. (Skjær gjennom en av dem for å sjekke.)

I mellomtiden koker du opp vann til squash (eller spaghetti). Hvis du har en spiralkutter – lag «spaghetti» av squashen. (Jeg bruker denne spiralkutteren, som er kjøpt hos Kitchn.) Kok den i 1-2 minutter og la renne godt av i en sil eller et dørslag. Har du ikke spiralkutter kan du også lage lange remser av squashen ved å bruke en potetskreller eller ostehøvel. (Eller bruk vanlig spaghetti, om du vil. Kok da spaghettien til den er al dente, eller etter anvisning på pakken)

Klem litt sitronsaft over «squashettien» og fordel mellom to tallerkener. Ringle gjerne over litt god olivenolje. Fordel kjøttbollene på toppen, og dryss over nyrevet parmesan og hakket basilikum. Krydre evt. med litt ekstra salt og pepper.

Enkelt, lett og temmelig sunt!

Tips: ønsker du tomatsaus også, så bland inn 2-3 ss varm pastasaus i den nykokte «squashettien».

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram!

English

You’ll need:

(2 servings)

 • 250 g chicken mince
 • 1-2 garlic cloves, crushed
 • handful chopped fresh herbs (parsley, basil, oregano) or 2 tsp dried herbs
 • salt and pepper
 • 1 large courgette (or use 250 g spaghetti if you prefer)
 • 1/2 lemon
 • good olive oil
 • Parmesan, to serve
 • fresh herbs (I use basil), to serve

Preheat oven to 200°C.

Put the chicken mince, garlic and herbs into a bowl with a generous grinding of salt and pepper. Mix well and shape into small meatballs, about the size of a walnut. Place on a baking tray or in an ovenproof dish.

Cook the meatballs in the preheated oven for about 7-10 minutes or until cooked through.

Meanwhile, bring a pan of water to the boil. Spiralize the squash and cook for 1-2 minutes. Drain well. If you don’t have a spiralizer just use a vegetable peeler to make thin strips from the squash. (Or just use regular spaghetti if you prefer, and cook it until al dente or according to packet instructions.)

Squeeze some lemon juice over the cooked «courgetti» and divide between two plates or bowls. Drizzle with a little olive oil if you like. Serve with the meatballs, chopped basil and freshly grated Parmesan. Season to taste.

Tip: if you’d like some tomato sauce to go with it – just toss 2-3 tbsp good tomato sauce with the courgetti.

Enjoy!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *