Ispinner med appelsin, mango og pære

(Scroll for English.)

Noen ganger smiler jeg stort når jeg står på kjøkkenet, og da er det ofte fordi en oppskrift bare funket så til de grader. Når jeg smakte disse fruktispinnene smilte jeg veldig stort. 🙂 For meg ble dette den perfekte komboen av frukt for å få en is som var søt nok til ikke å trenge noe søtning. Minstegutten her elsket dem også, så det ble vinn-vinn!

Prøv deg gjerne fram med dine favorittfrukter. Mitt tips er dog at dersom du tenker å servere dem til barn – sil blandingen først dersom du bruker bær med små frø. Det tipset gjelder forøvrig dersom voksne skal spise dem også, det er nemlig best å slippe å få de små frøene mellom tennene.

Trenger du flere oppskrifter på is? Du finner alle isoppskrifter på bloggen HER.

Du trenger:

 • 2 store eller 3 middels store appelsiner
 • 1 mango (eller ca 1/2 ananas)
 • 2 modne pærer

Skjær bort skallet på appelsinene med en skarp kniv. Dette er lettest om man først skjærer av topp og bunn slik at appelsinen står støtt på fjøla, så deretter skjære ovenfra og ned rundt hele appelsinen. Når dette er gjort, skjær appelsinene i biter. Tips: dersom du vil ha en helt «smooth» is, altså helt uten småbiter av appelsinhinner – segmentér appelsinbåtene slik du ser steg for steg HER. Pass på å samle opp saften som samler seg på skjærefjøla mens du holder på – tøm gjerne over i en skål eller kopp underveis.

Skrell og skær opp mango (eller ananas) og pærer i biter. Kast kjernene.

Ha biter av appelsin, mango og pærer (pluss eventuell oppsamlet apelsinsaft) i en blender eller food processor og kjør maskinen helt til fruktbitene har blitt en jevn masse. Fordel mellom 6-8 ispinneformer og sett dem i fryseren i minst 6 timer eller over natten.

Smaker sååå friskt og godt – og det helt uten tilsatt sukker!

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram!

English

You’ll need:

 • 2 large or 3 medium oranges
 • 1 mango (or about 1/2 pineapple)
 • 2 ripe pears

Cut away the orange peel with a sharp knife, discarding the peel. Roughly chop the oranges. Tip: If you prefer perfectly smooth lollies cut out the segments and discard the «skeleton». (You can see step by step photos on how to do this HERE. Just make sure to collect all the juices as you go, pour into a bowl when your cutting board starts to overflow.

Peel and roughly chop the mango (or pineapple) and pears. Discard the cores.

Put the peeled and chopped up fruit (plus the reserved orange juice) into a blender or food processor. Blitz until smooth, then pour into lolly containers. Poke in sticks and freeze for at least 6 hours or overnight.

These fruity lollies are super fresh – and no added sugar! Enjoy!

2 kommentarer

 1. det så godt ut 😀

  1. Marias Salt og Søtt

   Takk for det, Anette – håper du prøver dem. 🙂
   Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *