Ovnsbakt torsk med mango, avokado og lime

(Scroll for English)

Her er middagen du lager på tiden det tar å steke fisken i ovnen; 8-10 minutter. Fast food, med andre ord, med friske farger og gode smaker. For meg er dette en grei porsjon til lunsj eller som en lett middag, men ønsker du mer mat per porsjon kan du gjerne servere retten sammen med kokt ris, bygg, quinoa eller pasta (bare husk å gjennomvarm det først dersom det er rester fra dagen før), eller et større stykke fisk.

Du trenger:

(2 porsjoner)

 • 2 torskefileter, à ca. 125 g
 • 1 lime, saft og finrevet skall
 • nymalt svartpepper
 • 1 liten mango
 • 1 avokado
 • 1/3 agurk
 • 2 vårløk
 • 1/2 – 1 rød chili
 • liten håndfull frisk koriander

Sett ovnen på 200C.

Ha fisken i en ildfast form og klem over saften fra 1/2 lime. Krydre med litt pepper. Sett formen i ovnen på 200C og stek torskefiletene i ca. 8-10 minutter. Tiden avhenger av tykkelsen på filetene.

I mellomtiden skreller du mango og avokado og kutter dem opp i terninger. Skjær også opp agurk og vårløk, og finhakk chili. Hell over saften fra resterende 1/2 lime og bland frukt og grønt lett sammen. Fordel salaten mellom to tallerkener og legg fiskefiletene på toppen idét de kommer ut av ovnen. Pynt med finrevet limeskall og frisk koriander.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

English

You’ll need:

(Yield: 2)

 • 2 x 125 g cod fillets
 • 1 lime, zested and juiced
 • black pepper
 • 1 small mango
 • 1 avocado
 • 1/3 cucumber
 • 1/2 – 1 red chilli
 • 2 spring onions
 • small handful fresh coriander

Preheat oven to 200C.

Put the fish in an ovenproof dish and pour over the juice from 1/2 the lime. Season with some black pepper. Bake for 8-10 minutes or until the fish flakes easily. The time depends on the thickness of the fillets.

Meanwhile, peel the mango and avocado and cut into chunky dice. Roughly chop the cucumber and spring onions, and finely chop the chilli. Pour over the juice from the remaining 1/2 lime and toss to mix. Spoon onto plates and top with the cod, lime zest and coriander.

Enjoy!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *