Enkel grønnsakssuppe med reker og quinoa

Sol og prospekter om varmere tider har gitt meg lyst på frisk og fargerik mat, som for eksempel denne herligheten av en suppe. Masse god næring og protein gjør den mettende og sunn, så egentlig er den perfekt å nyte «anytime». 

Du trenger:

(2 porsjoner)

  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 40 g quinoa, skyllet
  • 2 gulrøtter, skåret i små terninger/biter
  • 1 liter kokende varm grønnsaks- eller kyllingkraft
  • 150-200 g reker i lake, avrent
  • ca. 100 g babyspinat (grønnkål fungerer også bra, men del den i ganske små biter)
  • friske urter, f.eks. bladpersille eller koriander
  • salt og pepper
  • ev. tilsett laks i små biter eller et kokt egg om du vil ha i litt ekstra protein. Ferdigkokte linser eller bønner går også fint

Varm oljen i en kasserolle og ha i løk. Stek løken på middels varme i 5 minutter.

Tilsett hvitløk, quinoa og gulrot og rør godt.

Hell i den varme kraften og gi det hele et oppkok. Skru ned varmen og småkok i ca. 15 minutter.

Rør inn avrente reker, spinat og urter, og gi det et raskt oppkok.

Smak til med salt og pepper. Ferdig! Serveres straks.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

English – Prawn, vegetable and quinoa broth

You’ll need (for 2 servings):

  • 1 tbsp olive oil
  • 1/2 onion, finely chopped
  • 2 garlic cloves, finely chopped
  • 40 g quinoa, rinsed
  • 2 carrots, quite finely diced
  • 1 litre vegetable or chicken stock
  • 150-200 g cooked prawns (drained if in brine)
  • ca. 100 g baby spinach
  • fresh herbs, such as parsley or coriander
  • salt and pepper
  • optional: add some salmon or a boiled egg if you’d like to up the protein. Cooked lentils or beans work well too

Heat the oil in a medium saucepan and gently fry the onion for 5 minutes.

Add the garlic, quinoa and carrots and stir for a minute or two.

Pour in the hot stock and bring to the boil. Reduce the heat and simmer for 15 minutes.

Stir in the cooked prawns, spinach and herbs and heat through.

Season to taste, and serve straightaway!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *