(Scroll for English)

Dette er frokostversjonen av klassikeren «tilslørte bondepiker» – desserten som lages av kremfløte, eplemos og kakesmuler. Kremfløte erstattes av yogurt, og kakesmuler av granola. Hvor søt du ønsker den er helt opp til deg; liker du syrlig yogurt bruk yogurt naturell, ønsker du en søtere frokost, bruk vaniljeyogurt.
Trenger du flere frokostideer? Du finner alle frokostoppskriftene mine HER. 🙂
Du trenger:
(2 porsjoner)
- 150 g eplemos (eller eplesmør)
- 400 g yogurt naturell eller vaniljeyogurt
- 100 g granola
Ta fram to skåler eller glass. Legg eplemos, yogurt og granola lagvis helt til alt er oppbrukt. Avslutt med granola.
Tips:
– Bruk annen frukt eller bær om du har noe liggende – denne frokosten smaker også godt med delvis moste bringebær, for eksempel.
– Denne passer like godt til frokost som til dessert, mellommåltid eller kveldsmat!
-Maria
P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

English
You’ll need:
(Serves 2)
- 150 g applesauce (or apple butter)
- 400 g natural or vanilla yoghurt
- 100 g granola
Bring out two small bowls or glasses. Layer up the applesauce, yoghurt and granola until all is used. Finish with some granola.
Tip:
– Use other fruit or berries if that’s what you have. This is particularly good with semi-mashed raspberries.Ta fram to skåler eller glass.
– This is just as good for breakfast as it is as a dessert or snack!