(Scroll for English.)

Frokostbarer er som regel sprø og litt harde, noe som gjør at de smuler veldig… Denne varianten er litt annerledes; barene er myke, men gir likevel et godt og sunt påfyll av energi. Perfekt som frokost de dagene du ikke rekker å spise frokost, og som mellommåltid eller turmat. Pakk dem inn én og én om du vil ha enkel tilgang når du må ha dem med deg; supert i veska eller i matboksen til ungene!

Du trenger:
- 2 modne bananer
- 200 g byggryn eller havregryn, eller en blanding av begge (jeg bruker Lettkokte bygg- og havregryn fra Duga)
- 1 dl mandelmelk (vanlig melk går selvsagt også fint, med mindre du er veganer eller allergisk)
- 2 ss peanøttsmør (eller annet nøttesmør du liker)
- 1/2 ts malt kanel
- 1 ss honning, lønnesirup eller annen søtning
- frøene fra 1 vaniljestang eller 1 ss vaniljeekstrakt
Sett ovnen på 180C og dekk en brødform (ca. 13 x 25 cm) med bakepapir.
Mos bananene med en gaffel og ha dem over i en bakebolle. Tilsett de resterende ingrediensene og bland det hele godt sammen.
Ha blandingen over i den klargjorte brødformen og jevn til overflaten med baksiden av en skje.
Stekes på midterste rille i 13-15 minutter. Avkjøles helt før den skjæres i biter.
Oppbevares i en tett boks eller pose.
Disse müslibarene holder seg godt i kjøleskapet i 4-5 dager.
-Maria
P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

English
You’ll need:
- 2 ripe or over-ripe bananas
- 200 g rolled oats or barley flakes, or a mixture of both
- 100 ml almond milk (regular milk works too, of course)
- 2 tbsp peanut butter
- 1/2 tsp ground cinnamon
- 1 tbsp honey or maple syrup
- seeds from 1 vanilla pod or 1 tbsp vanilla extract
Preheat oven to 180C and line a loaf tin (approx. 13 x 25 cm) with baking paper.
Mash the bananas with a fork and place in a baking bowl. Add the remaining ingredients and stir until everything is blended.
Scoop into the prepared tin and smooth the surface with the back of a spoon.
Bake on the middle rack for 13-15 minutes. Leave to cool, then cut into bars.
Store in an airtight container. These mars will keep well in the fridge for 4-5 days.