Gnudi med saus av parmesan og spinat

(Scroll for English)

Kjøtt preger ofte middagene rundt jul og nyttår, så det kan være kjekt å ha noen vegetarretter «i ermet» nå i mellomdagene. Gnudi er små, luftige «puter» som lages hovedsaklig av ricotta, og etter å ha blitt kokt i 2-3 minutter, kan de nytes som de er med et lite Parmesan-dryss, eller toppet med en smakfull saus. Sausen jeg foreslår her, med spinat og basilikum, lages på få minutter og passer utmerket til disse gnudi.

Og med denne italienske oppskriften ønsker jeg dere fortsatt fine mellomdager!

Du trenger:

  • 1 boks (250 g) ricotta
  • en klype finrevet muskatnøtt
  • 1/4 ts salt
  • 30 g finrevet Parmesan
  • Ca. 200 g fine semulegryn

Saus:

  • 2 håndfuller spinat
  • 1 håndfull friske basilikumblader
  • 1 1/2 dl fløte
  • 3 ss finrevet Parmesan

OBS: Denne oppskriften må du starte på dagen før du skal spise! (Alternativt start om morgenen hvis du skal spise om kvelden.)

Ha ricotta over i en bolle. Rør inn litt finrevet muskatnøtt og salt. Riv Parmesan fint og rør dette forsiktig inn.

Dryss halvparten av semulegrynene utover en tallerken eller et lite brett. Lag teskjestore klatter av ricotta-blandingen og legg dem utover semulegrynene. Rull de litt forsiktig rundt og trill små kuler av dem. Dette kan være litt vanskelig, bare være lett på hånden så går det bra. Rull kulene så mer i semulegrynene, slik at alle er helt dekket. (Velg selv om du vil lage helt runde gnudi, eller litt ovale, slik jeg gjorde her.)

Dryss resten av semulegrynene over kulene, og sett tallerkenen/brettet i kjøleskapet til neste dag. Ikke dekk til – poenget er at gnudiene skal tørke ut litt over natten.

Gnudiene kokes i saltet vann i ca. 3 minutter, eller til de flyter opp til vannflaten. La dem renne av, og server gjerne med denne deilige fløtesausen med Parmesan og spinat:

Damp spinaten noen minutter i en kjele på middels varme. Ikke lenger enn til at de faller sammen og ser «tunge» ut. Klem ut det meste av vannet, og finhakk spinaten sammen med basilikum. Varm opp fløten i en liten kjele, rør inn Parmesan og den finhakkede spinat- og basilikumblandingen. Smak til med salt og pepper, og server sausen over de nykokte gnudiene. YUM!

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

English

You’ll need:

  • 1 carton (250 g) ricotta
  • pinch finely grated nutmeg
  • 1/4 tsp salt
  • 30 g finely grated Parmesan
  • Approx. 200 g fine semolina

Sauce:

  • 2 handfuls spinach
  • 1 handful fresh basil
  • 150 ml double cream
  • 3 tbsp finely grated Parmesan

NB: You need to start this recipe the day before! (Or start in the morning if eating in the evening.)

Put the ricotta into a bowl. Stir in the nutmeg and salt. Finely grate the Parmesan and gently stir into the mixture.

Sprinkle half of the semolina onto a plate or small tray. Use a teaspoon to make small balls from the ricotta mixture and arrange on top of the semolina. Gently roll into the semolina to coat. (Make round or oval shaped gnudi, your choice.)

Sprinkle over the remaining semolina and place the plate/tray in the refrigerator. Chill overnight. Do NOT cover – the whole point is for the gnudi to dry out a bit.

Bring a large pan of water to the boil, and cook the gnudi for about 3 minutes, or until they float up. Pour into a colander and drain, then serve with this sauce, if you like:

Steam the spinach for a few minutes in a pan on medium heat, or until just wilted. Squeeze out some of the moisture and finely chop with the basil. Heat the cream in a small pan, then stir in the Parmesan and the spinach mixture. Season to taste, and serve with the gnudi.

2 kommentarer

  1. Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! 🙂

    1. Marias Salt og Søtt

      Hei Kristine,
      Så utrolig hyggelig å høre! Håper du kommer til å like denne like mye som jeg!

      Hilsen Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *