Kyllingform med tomat og tortillachips

(Scroll for English)

Ganske mange hverdagsmiddager skal fortsatt lages før julehøytiden setter inn for fullt. Denne kyllingformen er perfekt når du løper fra den ene skoleavslutningen til den andre, og når deadlines skal nås før helligdagene. I tillegg kan du bruke opp det du har av restekjøtt her; det er bare tilfeldig at det var kylling jeg hadde i kjøleskapet fra dagen før. En rett som er både tids- og pengesnål, med andre ord.

Du trenger:

 • 1 løk
 • 2 hvitløksfedd
 • 1-2 friske chili, uten frø (eller noen klyper chilipulver)
 • 1 boks (400 g) grovhakkede tomater
 • 1 buljongterning (kylling eller grønnsaks-)
 • Ca. 450 g ferdigstekt kyllingkjøtt (bruk gjerne rester fra en helgrillet kylling, eller egentlig hvilket som helst annet restekjøtt)
 • 200 g tortillachips
 • 4 ss rømme eller crème fraîche
 • 150 g revet ost, f.eks. Jarlsberg, Norvegia, cheddar

Sett ovnen på 200C.

Skrell løk og hvitløk, og ha dem i en food processor sammen med chili. Kjør maskinen til alt er finhakket. Tilsett bokstomater og kjør igjen til tomatene er hakket opp og alt er godt blandet. (Har du ikke en food processor kan du bare finhakke løk, hvitløk og chili, og blande det inn i tomatene. Tomatene kan du da bare knuse lett i kjelen etterpå.)

Hell i alt fra food processoren over i en kjele og kok opp. La blandingen koke i 5 minutter, ha i stekt kyllingkjøtt (eller annet ferdig stekt kjøtt du bruker) og buljongterningen og bland godt. Småkok i et par minutter til. Dersom mye væske fordamper, tilsett 2-4 spiseskjeer vann.

Legg tortillachips og kjøttblandingen lagvis i en ildfast form, med små klatter rømme/crème fraîche og en liten håndfull revet ost mellom hvert lag. Avslutt med tortillachips og revet ost.

Stekes på midterste rille i 15-20 minutter. Serveres med en gang, gjerne sammen med en salat.

Enkelt, eller hva!?

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

English

You’ll need:

 • 1 onion, peeled
 • 2 garlic cloves, peeled
 • 1-2 fresh chillies, deseeded (or use a few pinches chilli powder instead)
 • 1 tin (400 g) chopped tomatoes
 • 1 stock cube (chicken or vegetable)
 • About 450 leftover (cooked) chicken (or use any other cooked meat here)
 • 200 g tortilla chips
 • 4 tbsp sour cream or crème fraîche
 • 150 g grated cheese, such as Jarlsberg or cheddar

Preheat oven to 200C.

Peel the onion and garlic cloves and put in a food processor with the chilli. Whizz until very finely chopped, then add the tomatoes and whizz again until well blended. (Or chop by hand, if you prefer.)

Pour the tomato mixture into a pan. Bring to a boil, and cook for 5 minutes. Add the chicken (or whatever meat you’re using) and the stock cube and stir to combine. Cook for another couple of minutes. (Add 2-4 tbsp water if the mixture thickens too much.)

Layer up the tortilla chips with the chicken mixture in an ovenproof dish, adding small dollops of sour cream (or crème fraîche) and a scattering of cheese to each layer. Finish with tortilla chips and cheese.

Bake for 15-20 minutes, until bubbling and the cheese is melted. Serve straight away, with a simple salad on the side, if you wish.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *