(Scroll for English.)

Sjokoladekjeks eller pepperkaker? Ja takk, begge deler! Disse kjeksene har konsistens og utseende som en amerikansk chocolate chip cookie, men smaker som en pepperkake. Jeg ruller dem også i sukker før steking, noe som gir hver kjeks en fin «glins» og ekstra sprø utside.
Peppekake-kjeksene passer fint å gi bort i gave; de holder seg fint i minst en uke, men de kan også fryses om det passer bedre.
Du trenger:
(Ca. 24 kjeks)
- 125 g smør, mykt/romtemperert
- 85 g lyst brunt sukker
- 1 dl lys sirup (evt. flytende glukose)
- 175 g hvetemel
- 1 ts natron
- 1 ts malt ingefær
- 1/2 ts malt kanel
- 1/4 ts malt nellik
- 150 g sjokolade, grovhakket
- 3 ss vanlig sukker
Sett ovnen på 180°C og legg et ark bakepapir på to stekebrett.
Ha smør, brunt sukker og sirup i en miksebolle og visp til det er lyst og luftig, ca. 5 minutter med en elektrisk håndvisp.
Tilsett mel, natron og krydder og visp til alt er godt blandet. Rør inn sjokoladen.
Trill ut valnøttstore kuler av deigen, rull dem i det vanlige sukkeret og legg dem utover brettene med god avstand mellom hver. Klem kulene litt flatere med en spatel el.l.
Stekes på midterste rille i ca. 12-14 minutter. La kjeksene avkjøles noen minutter på brettene før du har dem over på en rist for videre avkjøling.
Trenger du flere tips til spiselige gaver? Ta en titt HER. 🙂
-Maria
P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

English
You’ll need:
(Approx. 24 cookies)
- 125 g softened butter
- 85 g soft light brown sugar
- 100 ml golden syrup (or use liquid glucose)
- 175 g plain (all-purpose) flour
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp ground ginger
- 1/2 tsp ground cinnamon
- 1/4 tsp ground cloves
- 150 g chocolate, roughly chopped
- 3 tbsp granulated sugar
Preheat oven to 180°C and line two baking trays with baking parchment.
Put the butter, brown sugar and syrup into a mixing bowl and mix until pale and fluffy, about 5 minutes using an electric hand whisk.
Add the flour, bicarb and spices and mix until well blended. Stir in the chocolate.
Shape walnut-sized balls from the dough, you should get about 24. Roll into the granulated sugar before arranging on the lined trays. Press down with a palette knife or similar to make them slightly flatter.
Bake on the middle shelf for 12-14 minutes. Leave to cool on the trays for a few minutes before transferring to a wire rack.