Peppermyntekonfekt med mørk sjokolade

(Scroll for English.)

Julen blir ofte fylt med tunge middager, og selv jeg kan slite med dessert etter de klassiske julemåltidene. Likevel har jeg lyst på noe søtt… Og det er her disse peppermyntegodisene kommer inn. De smaker nydelig med en kopp kaffe etter middagen, og etterlater en frisk følelse i munnen. Liker du After Eight, kommer du til å elske disse.

Oppskriften ble prøvd første gang sist fredag da jeg hadde julebakst-workshop med dyktige Ina fra bloggen Mat på Bordet. Vi bakte og smakte (og skravlet) oss gjennom flere typer julebakst, og dere finner de beste på bloggene våre den neste tiden. Finnes det noe hyggeligere enn å bake sammen med andre «likesinnede» en adventsdag? Det tror jeg nesten ikke – så jeg anbefaler å invitere noen hjem til julebakstverksted, så kan dere fylle opp kjøl og frys og samtidig kose dere og gjøre unna flotte spiselige gaver til venner og kjente!

Du trenger:

(Gir ca. 50 stk, avhenger av størrelse)

 • 1 dl vann
 • et par dråper grønn konditorfarge
 • 1 ts peppermynteekstrakt (fåes på apotek)
 • 850 g melis
 • 100 g mørk sjokolade (eller bruk for all del lys om du foretrekker)

Ha vann, konditorfarge og peppermynteekstrakt i en stor bolle om rør det sammen.  Hell i melisen og bland det hele sammen til en fast masse. «Deigen» må knaes godt i minst 5 minutter for å bli fast og smidig, og dette er enklest å gjøre med hendene.

Nå kan du gjøre én av tre ting:

 • kjevle ut massen til 1/2 cm tykkelse, og stikk ut små rundinger ved hjelp av en liten pepperkakeform eller et lite glass (det var dette jeg gjorde her).
 • rull massen ut til en pølse, og del den opp i ca. 50 like store biter. Trill hver av dem til runde kuler og klem dem litt flate.
 • rull massen ut til en pølse, og skjær den opp i tynne skiver, ca. 1/2 cm tykkelse.

Smelt sjokoladen i mikrobølgeovnen eller over et vannbad, og dypp halvdelen av hver peppermyntekonfekt i sjokoladen. Legg dem på et brett dekket med bakepapir og sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Hvis du skal gi dem bort i gave kan du pakke dem inn i en fin cellofanpose, eller legg dem i et glass med lokk og knyt på et fint bånd!

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram

English

You’ll need:

(Approx. 50, depending on the size)

 • 100 ml water
 • a few drops green food colouring
 • 1 tsp peppermint extract
 • 850 g powdered sugar
 • 100 g dark chocolate

Place the water, food colouring and peppermint extract into a large bowl and stir to combine. Tip in the powdered (icing) sugar and mix well. Now «knead» until you have a smooth, thick paste, about 5 minutes.

Now choose one of the following:

 • Roll out the paste to a thickness of about 1/2 cm, then cut out little rounds using a small cookie cutter or a small glass (that’s what I did here).
 • Mould and roll into a sausage shape and cut into about 50 equally sized pieces. Roll to small balls and slightly flatten with your hands.
 • Mould and roll into a sausage and slice into 1/2 cm thick rounds.

Melt the chocolate in the microwave or over a bain-marie, then dip half of each peppermint cream into the melted chocolate. Arrange on a baking tray lined with baking paper, then leave to set in the fridge.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *