Eplekake for 2… eller 1

(Scroll for English.)

Her er eplekaken du og din kjære kan nyte sammen, uten at du har en trekvart eplekake igjen etterpå. Akkurat nok kake til to, eller kanskje bare til én – veldig heldig – baker… 😉

Du trenger:

  • 30 g smør (ca. 2 ss), mykt/romtemperert
  • 30 g sukker
  • 1 medium stort egg
  • 1/2 ts vaniljesukker el. ekstrakt
  • 30 g maismel (bokhvetemel går også fint, eller bruk vanlig hvetemel om du foretrekker)
  • 30 g mandelmel (finmalte mandler)
  • 1/4 ts bakepulver
  • 1/2 eple oppskåret i små terninger

Sett ovnen på 190C.

Ha smør og sukker i en liten bolle. (Dersom smøret ditt kommer rett fra kjøleskapet, kjør det noen få sekunder i mikrobølgeovnen.) Rør det godt sammen til en myk blanding. Bruk gjerne bare en vanlig spiseskje til dette.

Tilsett de resterende ingrediensene bortsett fra eplebiter og rør det hele sammen til en jevn røre.

Ha røren over i en liten, smurt ildfast form (ca. 12-15 cm i diameter), og dryss over eplebitene.

Stekes på 190C i ca. 15 minutter.

Nytes mens den fortsatt er varm, gjerne med litt vaniljeis på toppen.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

English

Du trenger:

  • 30 g butter (approx. 2 tbsp), softened
  • 30 g caster or regular sugar
  • 1 medium egg
  • 1/2 tsp vanilla extract
  • 30 g fine cornflour (or use regular flour if you prefer)
  • 30 g almond flour or very finely ground almonds
  • 1/4 tsp baking powder
  • 1/2 apple, cut into small dice

Preheat oven to 190C.

Put the butter and sugar into a small bowl. (If the butter is fridge cold, microwave for a few seconds to soften.) Stir well with a spoon until creamy.

Add the remaining ingredients except the apple, and stir to a smooth batter.

Scoop the batter into a small buttered ovenproof pan (about 12-15 cm in diameter), and scatter over the diced apple.

Bake at 190C for about 15 minutes.

Enjoy whilst still warm, and preferably with a scoop of vanilla ice cream…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *