Lettvinte sjokoladekjeks som smelter i munnen

(Scroll for English.)

Disse små sjokoladekjeksene smelter virkelig i munnen. De er faktisk så gode, og så enkle. at jeg har bakt dem flere ganger enn jeg kan huske. Oppskriften kommer fra min største inspirasjonskilde gjennom de siste 20 årene, nemlig Nigella Lawson. Boken How to be a Domestic Goddess er et «must-have» for alle som liker å bake og pusle på kjøkkenet, og jeg tør nesten påstå at jeg har prøvd bortimot halvparten av oppskriftene i denne boka. Nå har Nigella akkurat gitt ut ny bok, og for meg som har – og bruker – alle hennes 10 første bøker, så er det som julaften og bursdagen min satt sammen mellom to permer.

Anyway – over til oppskriften! Du trenger hele fire ingredienser… 😉

Du trenger:

  • 300 g hvetemel
  • 30 g kakao (100% kakao)
  • 250 g smør, romtemperert/mykt
  • 125 g sukker

Sett ovnen på 170 C og gjør klar to stekebrett med bakepapir.

Sikt sammen mel og kakao i en bolle.

Ha smør og sukker i en miksebolle og miks dette til det er lyst og luftig.

Tilsett melblandingen og miks eller rør til deigen kommer sammen. Det kommer til å se ut som at den vil trenge mer væske, men bare fortsett å blande, så vil deigen samle seg etter hvert.

Trill valnøttstore kuler av deigen, og sett kulene utover brettene. Husk å ha litt avstand mellom hver. Trykk lett ned med en gaffel på hver av dem.

Dryss ev. litt perlesukker på gaffeltrykket.

Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 12-15 minutter. Avkjøles på rist.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

English (Recipe adapted from Nigella Lawson’s How to be a Domestic Goddess)

You’ll need:

  • 300 g plain (all-purpose) flour
  • 30 g pure unsweetened cocoa powder
  • 250 g butter, softened
  • 125 g caster or granulated sugar

Preheat oven to 170 C and line two baking trays with baking paper.

Sift together the flour and cocoa powder and set aside.

Put the butter and sugar into a mixing bowl and beat until pale and fluffy.

Work in the flour/cocoa mixture. It might look like it needs liquid, but not to worry, the dough will come together.

Make walnut-sized balls from the mixture, and place onto the baking trays. Gently press down each of them with a fork.

Optional: sprinkle with some pearl sugar.

Bake on the middle rack for 12-15 minutes. Transfer to a wire rack to cool.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *