Enkle sjoko-cookies

(Scroll for English.)

Man kan aldri ha for mange gode oppskrifter på cookies… Denne oppskriften gir cookies som er sprø på kantene, men herlig seige i midten. Ønsker deg lykke til dersom du bare har tenkt å smake én…! 😉

Du trenger:

(Ca. 20 cookies)

  • 125 g smør, romtemperert
  • 125 g lyst brunt sukker
  • 125 g (vanlig) sukker
  • 1 stort egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt (valgfritt)
  • 170 g hvetemel
  • 30 g kakao
  • 1/4 ts salt
  • 1/2 ts natron
  • Kakestrø (valgfritt)

Sett ovnen på 170 C og gjør klar to stekebrett med bakepapir.

Ha smør og begge typer sukker i en miksebolle, og miks til blandingen er lys og luftig.

Miks inn egg og vaniljeekstrakt, deretter mel, kakao, salt og natron. Bare miks nok til at alt er godt blandet,

Bruk en iskremskje eller to spiseskjeer, og legg kuler av deigen utover brettene. Det blir ca. 20 cookies av denne deigen. Husk å ha avstand mellom dem, de vil bre seg utover under steking!

Ha litt vann på hendene dine, og bruk dem til å gjøre hver kule litt flatere på brettet. Dryss over kakestrø, om du vil.

Stekes i midten av ovnen i ca. 13-15 minutter. Avkjøl cookiene på brettet et par minutter før du har dem over på en rist til videre avkjøling.

Serveres med et glass iskald melk!

Enjoy!

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

English

You’ll need:

  • 125 g softened butter
  • 125 g soft light brown sugar
  • 125 g granulated sugar
  • 1 large egg
  • 1 tsp vanilla extract
  • 170 g plain flour
  • 30 g pure unsweetened cocoa powder
  • ¼ tsp salt
  • ½ tsp bicarbonate of soda
  • Sprinkles (optional)

Preheat oven to 170C. Line two baking trays or cookie sheets with baking paper.

Put the butter and sugars into a mixing bowl. Beat until pale and fluffy. Add the egg and vanilla, then mix in the flour, cocoa powder, salt and bicarb.

Divide mixture into approx. 20 balls and place (well spaced apart!) onto the lined baking trays.

Wet your hands with water and flatten the balls slightly. Sprinkle with sprinkles, if using.

Bake on the middle rack for about 13-15 minutes. Leave to cool on the tray for a couple of minutes before transferring to a wire rack.

Serve with a glass of ice-cold milk…

Enjoy!

4 kommentarer

  1. Linda Marie

    Skal det ikke være sjokolade/kakao i, siden det er sjokoladekjeks? Det mangler helt i oppskriften..

    1. Marias Salt og Søtt

      Hei Linda Marie! Det gikk visst litt for fort i svingene da jeg skrev, men kakaoen ble satt på plass kort tid etter publisering. Håper det var tidsnok. 🙂

      Maria

  2. Men hvor kommer sjokoladen inn i bildet? 🙂

    1. Marias Salt og Søtt

      Hei Lisa, kakaoen hadde falt ut, og ble raskt satt på plass igjen. 🙂 Håper du prøver disse herlighetene!

      Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *